Acer debuteert nieuwe Predator Helios Neo 14, een draagbare AI-gaminglaptop met Intel Core Ultra-processors

Acer debuteert nieuwe Predator Helios Neo 14, een draagbare AI-gaminglaptop met Intel Core Ultra-processors

Redactie Baaz

Acer heeft de nieuwste toevoeging aan zijn productlijn onthuld met de nieuwe Predator Helios Neo 14, een draagbare krachtpatser die is uitgerust met de allernieuwste Intel® Core™ Ultra-processors en die AI-ervaringen op de pc ontgrendelt. Daarnaast heeft de Acer Nitro 16 gaminglaptop een upgrade gekregen met Intel Core-processors uit de 14e generatie, zodat gebruikers meer kunnen doen wanneer ze gamen of creëren. Spelers van alle niveaus zullen versteld staan van de uitmuntende beelden en de door AI aangestuurde graphics die tijdens het gamen of streamen worden getoond, dankzij de laptop GPU's uit de NVIDIA® GeForce RTX™ 40[1]-serie met ondersteuning voor de allernieuwste door AI aangedreven DLSS 3.5 technologie en andere acceleraties door AI in creatieve applicaties. De briljante kleuren en pixels komen duidelijk naar voren op de WQXGA[1]-beeldschermopties van de laptop, in combinatie met volledige ondersteuning voor het sRGB-kleurengamma en compatibiliteit met NVIDIA G-SYNC®.

Om creativiteit en de mogelijkheden op de gaminglaptops nog beter te maken, beschikken ze over Microsoft Copilot in Windows[2] (met een speciale Copilot-toets) waarmee de gebruiker sneller toegang krijgt tot de AI-assistent voor dagelijkse taken en Acers suite met door AI verbeterde videoconferencingfuncties. Elk apparaat krijgt één maand lang Xbox Game Pass Ultimate, zodat spelers kunnen profiteren van honderden hoogwaardige pc-games. Bovendien draaien de gaminglaptops zelfs in de meest intense gamingsessies op volle snelheid dankzij de dubbele ventilatoren, de ventilatie-uitgangen en de liquid metal thermal grease op de CPU's.

Predator Helios Neo 14: Draagbare gamekrachtpatser met Intel Core Ultra-processors

De Predator Helios Neo-lijn is uitgebreid met het meest compacte aanbod tot nu toe, dat geenszins inlevert op prestatie. Zelfs met een slankere en nog draagbaardere behuizing in vergelijking met zijn 16- en 18-inch broertjes, biedt de nieuwe Predator Helios Neo 14 enorm veel kracht wat betreft prestaties, omdat deze laptop over een Intel Core Ultra 9-processor 185H beschikt met speciale AI-acceleratiecapaciteiten en een laptop-GPU tot NVIDIA GeForce RTX 4070 met ondersteuning voor door AI aangedreven DLSS 3.5. Met de combinatie van verbeterde thermische technologieën, geoptimaliseerde efficiëntie en door AI aangedreven graphics, kunnen gebruikers als ze onderweg zijn uitstekende prestaties en realistische beeldweergave verwachten tijdens hun werk en gaming. Dankzij de monitoropties tot WQXGA[1] (3072x1920) met 165 Hz[1], volledige ondersteuning voor het sRGB-kleurengamma, en compatibiliteit met NVIDIA G-SYNC®, zullen gebruikers versteld staan van de realistische en haarscherpe details in iedere creatieve applicatie en iedere game, zelfs bij sterke effecten.

Om ervoor te zorgen dat gamers alles uit hun laptop kunnen halen en topprestaties kunnen waarborgen, is de Predator Helios Neo 14 voorzien van ultramoderne thermische oplossingen. Een dubbel ventilatorsysteem met een AeroBlade™ 3D-ventilator van de 5e generatie en Vortex Flow-technologie, thermisch vet op basis van vloeibaar metaal op de CPU en brede vectorwarmtepijpen voor betere hitteoverdracht en thermische capaciteit. Hij wordt tevens geleverd met Intel Killer Wi-Fi 6E-connectiviteit, een volledig functionele USB Type-C-poort met ThunderBolt™ 4-poort en een MicroSD-kaartlezer om altijd verbonden te blijven.\

Ook de audio/videocommunicatie op de Predator Helios Neo 14 is verbeterd met AI door middel van de Acer PurifiedVoice™ 2.0 die ongewenste storing op de achtergrond verwijdert met de drievoudige microfoonset-up plus Acer PurifiedView™ webcamoplossingen voor met AI verbeterde video- en beeldkwaliteit. AI aangestuurde taakassistent in Copilot in Windows is gemakkelijk toegankelijk door één klik op de Copilot-toets. De gebruiker kan kennismaken met de collectie AI-functies in de nieuwe Experience Zone in de PredatorSense™ app waar ook apparaatinstellingen en lichteffecten van het toetsenbord kunnen worden aangepast en de systeemgezondheid van de laptop kan worden bijgehouden.

De Acer Nitro 16: speel, innoveer en maak zonder compromissen

Om gamingervaringen en -productiviteit op één apparaat te verbeteren, combineert de Acer Nitro 16 de nieuwste technologie en een reeks functies waarmee het een geschikte keuze is voor
zowel gaming als werk. De 16-inch gaminglaptop heeft een upgrade gekregen met een processor tot Intel Core i7 14700HX[1] en een laptop-GPU tot NVIDIA GeForce RTX 4060[1] om zelfs de meest veeleisende games en software bij te houden zonder dat het een fortuin moet kosten. Enthousiaste gamers en professionals zullen zeker prijs stellen op de hybride-architectuur van de Intel-processor en de extra E-cores die de prestaties en de multitaskingkracht van de laptop versterken. De Ada Lovelace-architectuur van de laptop-GPU's uit de NVIDIA GeForce RTX 40-serie levert een enorme sprong voorwaarts in zowel prestaties als door AI aangestuurde graphics. Gamers kunnen zichzelf helemaal verliezen in de levensechte virtuele werelden met raytracing en profiteren van de gebooste prestaties met DLSS 3.5. Aangedreven door het NVIDIA RTX AI-platform biedt ook de Nitro 16 ongeëvenaarde prestaties en unieke capaciteiten in meer dan 500 door AI aangestuurde games en applicaties. Gebruikers kunnen hier ten volste van profiteren op het 16-inch WQXGA-scherm (2560x1600) met een snelle vernieuwingsfrequentie van 165 Hz en volledige ondersteuning voor het sRGB-kleurenspectrum.

De Windows 11-gaminglaptop heeft zich met de integratie van Copilot in Windows[2] en Acers met AI verbeterde oplossingen voor videoconferencing ook ontwikkeld tot een apparaat dat klaar is voor AI voor een prettige, meer intuïtieve gebruikservaring. Door op de speciale NitroSense™-toets te klikken, krijgt de gebruiker toegang tot de nieuwe Experience Zone die een overzicht biedt van de AI-gerelateerde functies van de Nitro 16, zodat ze meer erover kunnen leren en alles uit de nieuwste functies kunnen halen. In de NitroSense-software kunnen bovendien de prestatiemodi en de 4-zone RGB-toetsenbordverlichting van de laptop worden aangepast aan ieders persoonlijke stijl en voorkeuren.

De Nitro 16 is voorzien van een toonaangevend thermisch ontwerp met dubbele ventilatoren, koelsystemen met vier inlaat- en vier uitlaatpoorten om hitteopbouw te minimaliseren en de prestaties van de CPU en GPU te maximaliseren. De bescherming en hitteoverdracht tussen de cruciale componenten is effectiever met de toevoeging van liquid metal thermal grease op de CPU. Om onderbrekingen door vertraging en storingen in verbinding tot een minimum te behouden, is de Nitro 16 uitgerust met Intel Killer DoubleShot™ Pro, dubbele USB Type-C met ThunderBolt 4-poorten en een MicroSD-kaartlezer.

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Helios Neo 14 (PHN14-51) is in de Benelux vanaf juli verkrijgbaar vanaf EUR 1999, consumentadviesprijs inclusief BTW.

Het is nog niet bekend wanneer de Acer Nitro 16 (AN16-73) beschikbaar zal zijn.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie