5 redenen waarom je een schoonmaakbedrijf in wilt schakelen

5 redenen waarom je een schoonmaakbedrijf in wilt schakelen

Redactie Baaz

Bij het schoonmaken en schoonhouden van bedrijfsruimtes komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer alles er netjes en schoon uitziet, betekent dit nog niet altijd dat het ook daadwerkelijk schoon is.

Het is dan ook niet gek dat de meeste ondernemingen de schoonmaak uitbesteden aan schoonmaak diensten in Amsterdam of lokale schoonmaakdiensten. Waarom ook jij een schoonmaakbedrijf voor je onderneming in zou moeten schakelen, lees je in dit artikel.

1. Bespaar tijd en geld

Schoonmaken kost natuurlijk tijd. Tijd die jij beter aan je core business of het managen van je team kunt besteden. Ook de kosten van het zelf schoonmaken kunnen relatief hoog zijn in tegenstelling tot het inschakelen van een schoonmaakbedrijf. De aansturing, het aanschaffen van schoonmaakmiddelen en zelfs het regelen van vervanging in geval van ziekte zijn allemaal extra kosten. Daarnaast zijn professionele schoonmakers natuurlijk wel een tikkie sneller en grondiger dan dat je eigen medewerkers zouden zijn.

2. Het gebeurt altijd goed

Hoe goed je medewerkers ook kunnen schoonmaken, ze hebben niet de kennis en kunde die een professionele schoonmaker heeft. Deze weet namelijk precies wat de probleemgebieden zijn, hoe specifieke plaatsen het beste schoongemaakt kunnen worden en welke middelen het beste werken. De professionele schoonmakers zijn dus niet alleen een stuk sneller, maar zorgen ook altijd dat er grondig wordt schoongemaakt.

3. Goede en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Een professionele schoonmaker weet precies wat voor schoonmaakmiddelen bij de omgeving en de doelstellingen van je onderneming passen. Sommige plekken (waar veel bacteriën leven) moeten nu eenmaal met een specifiek middeltje aangepakt worden. En een schoonmaakbedrijf weet precies hoe dat moet. In veel gevallen kunnen ze dit ook nog op een milieuvriendelijke manier doen en dat draagt weer bij aan het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

4. Ook de extra’s zijn geregeld

Heb je eens een tapijt dat gereinigd moet worden, of moeten producten zoals handzeep en keukenrollen aangevuld worden? Dan staat het schoonmaakbedrijf ook op dat gebied voor je klaar. Zelfs zaken als vloeronderhoud en glasbewassing kunnen in veel gevallen door een professioneel schoonmaakbedrijf uitgevoerd worden. En ook dat bespaart je niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook geld.

5. De dagelijkse extra’s

Van kleine taakjes tot het aanvullen van de koffiezetautomaat tot het leegruimen en schoonmaken van de vaatwasser: ook deze extra’s kunnen door het schoonmaakbedrijf opgepakt worden. Zo kunnen jouw medewerkers hun focus bewaren op het werk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie