Zorg voor een optimaal gebruik van de beschikbare bedrijfsruimte

Zorg voor een optimaal gebruik van de beschikbare bedrijfsruimte

Redactie Baaz
Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de winst gedurende het jaar te maximaliseren. Voor de één betekent dit het verleggen van de focus naar diens marketingactiviteiten om de omzet te verhogen; voor de ander het snijden in de vaste kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop kosten verlaagd kunnen worden. Denk aan het beperken van de hoeveelheid restafval bij het productieproces. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook naadloos aansluitend op een duurzame manier van werken. Een andere manier om de kosten te verlagen, is het efficiënter gebruiken van de beschikbare bedrijfsruimte. Het gebruik van palletstellingen kan hieraan bijdragen. Maak jij er al gebruik van binnen je bedrijfspand? 

Nut en noodzaak van het gebruik van palletstellingen

De palletstellingen helpen te voorkomen dat losse pallets op elkaar geplaatst moeten worden. Dat laatste kan ertoe leiden dat het onnodig veel tijd kost om de pallets gereed te maken voor transport, voor de onderste pallet zullen eerst de daarop gestapelde pallets verwijderd moeten worden. Daar komt bij dat de kans op schade aan de producten op een pallet relatief groot is, als andere pallets direct op elkaar geplaatst worden. Met een palletstelling wordt deze schade en daarmee de hoeveelheid restafval verkleind. 

Online vind je verschillende aanbieders van palletstellingen, welke sterk van elkaar verschillen in hun formaat. Er zijn modellen verkrijgbaar tot een hoogte van zo’n 4,5 meter. Het is afhankelijk van de ruimte binnen je bedrijfspand, welke van deze palletstellingen het meest geschikt is. Houd rekening met het maximaal palletgewicht, wat de verschillende palletstellingen kunnen dragen. Zo kun je de ruimte op de palletstellingen optimaal benutten. 

Stellingen voor losse producten in magazijnen 

Niet alleen het gebruik van palletstellingen draagt bij aan een optimale inzet van de beschikbare bedrijfsruimte. Maak ook gebruik van vergelijkbare stellingen voor losse producten. Ook hierbij is het raadzaam zo hoog mogelijk te gaan, daar je op deze wijze veel meer kwijt kan op dezelfde vierkante meter. Net als bij palletstellingen, is het ook bij deze losse stellingen cruciaal om te letten op het maximaal draagvermogen ervan. 

Houd bij de indeling van de bedrijfsruimte rekening met de mogelijke inzet van robots in de toekomst. Er zijn steeds meer magazijnen, waar men met deze moderne oplossingen werkt om de orderpicking efficiënter en sneller te laten verlopen. Er is geen menselijk handelen meer nodig om de verschillende producten bij elkaar te zoeken voor een consument. 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie