44% meer boekingen korte verblijven voorseizoen 2023
Grote stijging in het aantal boekingen

44% meer boekingen korte verblijven voorseizoen 2023

Redactie Baaz

Europese marktleider in campingvakanties, Vacansoleil, ziet een grote stijging in het aantal boekingen voor korte verblijven in Nederland, België Duitsland en Luxemburg. Ten opzichte van het voorseizoen van 2022 steeg het aantal Nederlanders dat één tot drie nachten weg is gegaan of nog gaat tot eind juni dit jaar met 44%.

 

Data van touroperator Vacansoleil toont aan dat Nederland te maken heeft met de grootste groei in boekingen voor korte verblijven. Nederlandse campings werden dit voorseizoen ruim 74% meer geboekt ten opzichte van 2022. Ook het aantal boekingen voor Duitsland (66%) en België (18%) zijn gestegen.

Ook blijkt een verblijf in eigen land nog altijd het meest populair wanneer het gaat om korte verblijven. Maar liefst 59% van de reizigers koos ervoor om niet de grens over te gaan. Op de tweede plaats komt een verblijf in Duitsland (18%), gevolgd door 13% in Luxemburg en ruim 9% in België.

“Het voorseizoen kent meerdere weekenden waarin velen een extra dag vrij hebben of gemakkelijk kunnen opnemen, zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Die zijn natuurlijk ideaal om er even een paar dagen tussenuit te gaan! Het is mooi om te zien dat steeds meer Nederlanders hierbij kiezen voor een kort verblijf op een camping en de voordelen ontdekken. Ten opzichte van andere locaties kan ook hier worden overnacht in een moderne accommodatie waar je niets tekort komt, terwijl het minder kosten met zich meebrengt”, aldus Jacky Lambert, Commercieel Directeur bij Vacansoleil.

verblijven

Wat betreft de gekozen accommodaties op de campings is de mobile home, ofwel stacaravan, net als vorig jaar het meest populair. Ruim 41% van de reizigers koos hiervoor. Daarnaast laat de data van Vacansoleil een trend zien in het aantal boekingen van zogeheten glamping accommodaties, waarbij wordt verbleven in een luxe safari tent, bungalow tent, chalet of lodge en vakantiegangers toegang hebben tot bedden, volledig uitgeruste keukens en veelal eigen sanitair. Het aantal boekingen voor safaritenten steeg ten opzichte van vorig jaar met zo’n 55% en ook de bungalow tenten hebben te maken met bijna een verdubbeling.

Lambert: “Sinds de introductie van glamping in 2018 is glamping – glamorous camping – een ware trend geworden. We zien het aantal Nederlanders dat kiest voor een luxe verblijf ieder jaar opnieuw groeien. Afgelopen jaar hebben wij naast de populaire safari- en bungalow tenten, ook lodges en chalets aan het aanbod toegevoegd. Ook daarin is een gigantische stijging te zien in het aantal boekingen. Dat geldt zowel voor de korte verblijven als het totaal aantal boekingen voor 2023. Voor ons is dit een teken om het glamping aanbod continu te blijven uitbreiden en optimaliseren.”

Over de verblijven op Vacansoleil

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar: vakantie! In een kalenderjaar beleven bijna een half miljoen gasten van Vacansoleil de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping. Vacansoleil biedt vakanties aan op ruim 600 campings in 22 Europese landen. Als volledig Nederlandse onderneming staat het hoofdkantoor in Eindhoven. Vacansoleil is Europese marktleider op het gebied van campingvakanties. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.vacansoleil.nl/

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie