4 tips om minder geld te betalen voor je zakelijke autoverzekering

4 tips om minder geld te betalen voor je zakelijke autoverzekering

Redactie Baaz
Iedere autobezitter heeft een autoverzekering nodig. Alleen daarmee kun je worden beschermd tegen eventuele schade die je bij jezelf of bij een ander aanbrengt met je auto. Hoewel de autoverzekering een vaste kostenpost is, is het wel een kostenpost waar je ieder jaar even naar moet kijken. Je kunt namelijk jaarlijks besparen op je zakelijke autoverzekering. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Begin met het vergelijken van autoverzekeringen

Net als bij zorgverzekeringen loont het om regelmatig over te stappen van je autoverzekering. Met behulp van je autoverzekering vergelijken weet je precies wat je waar kunt krijgen voor wat voor een bedrag. Dit geldt overigens niet alleen voor deze twee verzekeringen. Er zijn heel wat Nederlanders die te veel betalen voor premies die ze vaak niet eens nodig hebben. Daarom geldt altijd: kijk wat het je kan opleveren wanneer je begint met vergelijken - ook wanneer het om autoverzekeringen gaat.

De kans is namelijk groot dat je ergens anders een betere deal kunt krijgen. Misschien rijd je minder dan vorig jaar en heb je daarom een andere dekking nodig. Of wellicht zie je gewoon een betere aanbieding voorbijkomen. Bij de meeste autoverzekeraars kun je na een jaar per maand je verzekering opzeggen. Je zit dus niet nóg een jaar vast aan je autoverzekering, dus voor de optimale korting is het zeker aan te raden om vandaag nog te beginnen met autoverzekeringen vergelijken.

Kies voor de juiste dekking

Hoe logisch het ook klinkt, een groot deel van de Nederlanders heeft het niet: de juiste dekking in een autoverzekering. Om geld te besparen op je autoverzekering is het van groot belang om exact de juiste dekking te hebben. Kies je voor je zakelijke auto bijvoorbeeld voor allrisk of voor de meest voordelige verzekering? Let hierbij altijd op hoe oud (of jong) je auto is. Over het algemeen geldt: auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, kunnen het prima af met een WA-verzekering. Dat is de goedkoopste autoverzekering die alleen de wettelijke aansprakelijkheid dekt.

Is je zakelijke auto tussen de 6 en 10 jaar oud? Kies dan het liefst voor een beperkt casco met een standaard WA-dekking. Auto’s die nieuw tot 4 of 5 jaar oud zijn, moeten een WA-verzekering hebben met het liefst een allrisk, ook wel een volledige casco genoemd. Deze regels worden bij verzekeraars gehanteerd en kunnen als handig hulpje dienen binnen je eigen zoektocht naar de meest passende dekking voor zakelijk rijden.

Verhoog het eigen risico van je autoverzekering

Iets wat voor veel mensen tegenstrijdig klinkt, is dat het verhogen van je eigen risico zorgt voor algehele lagere kosten voor je autoverzekering. Dat zit namelijk zo: de kans op schade of een ongeluk is redelijk klein. Wanneer je in je autoverzekering een laag risico hebt afgesloten, wordt een groot deel van de schade vergoed. Heb je een hoog risico afgesloten dan moet je een groot deel zelf betalen. Als je op basis daarvan besluit een verzekering af te nemen, dan zou je waarschijnlijk sneller voor het lage risico gaan. Je wilt immers niet de hoofdprijs betalen wanneer je schade hebt. Toch is er een logische reden om dit niet te doen.

In verhouding ben je op die manier waarschijnlijk meer geld kwijt. Ga maar eens bij jezelf na: hoe vaak heb je schade gereden in je leven? Is dit nooit of slechts enkele keren gebeurd? Dan is een autoverzekering met een hoog risico en een lagere maandpremie zeker iets voor jou. Ben je een echte brokkenpiloot dan is het aan te raden om je risico wat lager te zetten (of om misschien nog eens voor je rijexamen te gaan). Op die manier ben je het meest voordelig uit.

Kijk goed naar pakketkortingen bij verzekeringen

Tot slot is het verstandig om eens te kijken naar pakketkortingen. Veel verzekeraars geven je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afneemt. In sommige gevallen is dit zeker de moeite en het geld waard; met een aantal verzekeringen bij dezelfde verzekeraar betaal je zo minder per maand en hoef je niet veel te regelen bij verschillende verzekeraars. Dit betekent echter niet dat je dit zomaar altijd moet doen.

Wanneer je bepaalde verzekeringen afzonderlijk vergelijkt, zul je zien dat je niet altijd goedkoper uit bent wanneer je alles bij één verzekeraar neemt. Daarom is het aan te raden om, ook wanneer je begint met vergelijken van je autoverzekering, altijd te checken of je met een pakket goedkoper uit bent of wanneer je juist het meeste voordeel pakt wanneer je een afzonderlijke autoverzekering neemt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie