3 tips voor het openen van een zakelijke rekening

3 tips voor het openen van een zakelijke rekening

Redactie Baaz

Wanneer je net begint met ondernemen, dan zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden en die geregeld moeten worden. Een van die dingen is het openen van een zakelijke rekening. Dit is niet alleen belangrijk om zakelijk en privé gescheiden te kunnen houden, maar is in bepaalde gevallen ook een vereiste. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het als starter best lastig kan zijn om de juiste keuze te maken, hebben wij een aantal tips voor je. Dus wil jij graag een zakelijke rekening openen om je financiën direct vanaf de eerste dag overzichtelijk te houden? Dan zijn wij er om je hierbij te helpen. 

Kies de juiste bank

Bij het openen van een zakelijke rekening is het belangrijk om de juiste bank te kiezen. Niet elke bank biedt dezelfde diensten en voordelen aan. Zo weten we dat je bijvoorbeeld als VOF geen rekening kunt openen bij KNAB, maar bijvoorbeeld wel als eenmanszaak. Hoewel een VOF en eenmanszaak vrij veel op elkaar lijken, is het wel belangrijk om dit van tevoren goed na te kijken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je als ondernemer een fysieke winkel opent, waar je dus te maken hebt met pinbetalingen en contante betalingen, maar daarnaast ook een webshop. Kijk dan bijvoorbeeld bij welke bank het storten van geld makkelijk en ook betaalbaar is. Daarnaast zijn er nog allerlei andere dingen om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van een app op je telefoon of eventueel andere zaken die jij belangrijk vindt.

Bank gevonden? Zorg dan voor de juiste documenten

Heb je na lang zoeken een bank gevonden waar jij een zakelijke rekening wilt openen, houd er dan wel rekening mee dat ze de nodige informatie van je nodig hebben om dit te kunnen regelen. Anders dan vaak bij een particuliere rekening, willen banken veel meer van je weten. Zo is het logisch dat je moet laten zien wie je bent, maar ook wie de eigenaar of eigenaren zijn van het bedrijf. Dit doe je door een uittreksel van de KvK of een oprichtingsakte in het geval van een BV. Belangrijk is dat je alle documenten bij de hand hebt, zodat de aanvraag direct goed kan worden ingediend.

Maak gebruik van de voordelen

Het openen van een zakelijke rekening biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Waar we natuurlijk ook steeds vaker wat horen over de digitale euro, is het goed om te kijken in hoeverre jouw bank hier mee bezig is. Nu is dit niet direct een must, maar kan het voor de toekomst wel een voordeel zijn. Wat we vaak ook zien, is dat een bank allerlei voordelen biedt aan bestaande klanten. Hierbij moet je denken aan een creditcard, wat in bepaalde gevallen als ondernemer best handig kan zijn, maar ook leningen en andere kredietvormen. Ga daarom zeker eens in gesprek met de bank om samen te kijken welke (extra) mogelijkheden er zijn om jou en je bedrijf verder te laten groeien.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie