10 miljoen euro investeringskapitaal voor competitiefinalisten Get in the Ring

Redactie Baaz
De zesde editie van de Global Startup Competitie van Get in the Ring is vandaag is gestart. Dit jaar is er een aanvullend investeringselement toegevoegd aan de competitie. In samenwerking met VenturesOne en een groep van private investeerders wordt er 10 miljoen euro aan kapitaal beschikbaar gesteld voor investering in de geselecteerde finalisten van de wereldwijde competitie.

Get in the Ring is een Nederlands startup platform actief in meer dan 100 landen en koppelt bedrijven aan kansen die hen in staat stellen deals te sluiten en wereldwijde bekendheid te verkrijgen. De jaarlijkse pitch competitie zal gehouden worden tussen december 2018 en juni 2019 en nodigt startups uit om hun oplossingen te pitchen tijdens de selectie-evenementen over de hele wereld.

Deelname

Startups kunnen deelnemen door zich online aan te melden voor een lokaal selectie evenement in hun regio om deals met lokale investeerders te sluiten. Geselecteerde startups krijgen pitch training en worden beoordeeld door experts. Tijdens elk evenement zullen de best beoordeelde startups een-op-een tegen elkaar strijden in een ring voor een kans op een ticket voor de jaarlijkse internationale finale. Dit jaar kunnen de deelnemers aan de competitie zich ook direct aanmelden voor een investering tussen € 50.000,- en € 500.000,-, mogelijk gemaakt door de aangekondigde samenwerking.

Best of the best

Finalisten van de wereldwijde competitie worden uitgenodigd voor een driedaagse meetup met 150 van de beste startups wereldwijd. De internationale winnaars krijgen steun van Get in the Ring bij het opschalen van hun bedrijf en het verzekeren van deals.

Over de reden van het toevoegen van het investeringselement aan de competitie zegt Jochem Cuppen, mede-oprichter van Get in the Ring:

'Elk jaar komen we door onze competitie duizenden veelbelovende startups tegen. De afgelopen zes jaar hebben we deze bedrijven steeds met resultaat voorgesteld aan onze corporate partners en investeringspartners. Een van onze eerste winnaars, EyeVerify, is verkocht voor meer dan 100 miljoen euro aan Alibaba.

Ook recente alumni doen het goed: de winnaar van afgelopen jaar, Nederlandse tech startup Convious haalde 3,6 miljoen euro op sinds deelname en Lifesense Group, winnaar in 2017, haalde drie miljoen euro op. Wij vinden het belangrijk om deze waarde vast te houden en de snelheid waarmee deelnemers geld ophalen te verhogen. Daarom werken we nu onder andere samen met VenturesOne.' 

Potentieel

Startups die op zoek zijn naar een investering hoeven zich enkel aan te melden voor de competitie. Alle deelnemers worden getest op hun investeringspotentieel tijdens de selectie evenementen, en kunnen zelfs een aanbod krijgen als ze aan de criteria voldoen.

Edward de Jager, CEO van VenturesOne, zegt dat de samenwerking om meer draait dan alleen het kapitaal dat wordt toegewijd:

'VenturesOne zijn actieve investeerders. We stropen de mouwen op en werken nauw samen met ondernemers om hun bedrijf tot een hoger niveau te tillen. Door de samenwerking met Get in the Ring zijn we in staat om het beste ondernemend talent te vinden. Naast de voorziening in kapitaal, verbinden we hen ook aan een internationaal netwerk en kansen om samen te werken met bijvoorbeeld corporate partners.'

Aanmelden?

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie