Nieuwe Nissan LEAF parkeert helemaal automatisch

Nieuwe Nissan LEAF parkeert helemaal automatisch

Redactie Baaz

De nieuwe Nissan LEAF wordt de allereerste Nissan met ProPILOT Park. Deze technologie verlost bestuurders van een soms stressvolle bezigheid: parkeren.

De nieuwe Nissan LEAF met ProPILOT Park geeft de bestuurder het vertrouwen dat parkeren op elk gewenst moment mogelijk is. Sensoren en camera’s rond de auto geven met een druk op de knop gedetailleerde input, zodat de elektrische Nissan zichzelf probleemloos parkeert, zowel voor- als achteruit en parallel of haaks in een parkeervak. 

De bestuurder hoeft niets te doen. De LEAF remt, accelereert en stuurt zelfstandig. De bestuurder kan op een goed afleesbare display het gebied rond de auto in de gaten houden en remmen indien nodig. ProPILOT Park is ook handig in zeer smalle straatjes. 

Nissan Intelligent Mobility

De functie ‘parkeren-met-een-druk-op-de-knop’ is opnieuw een bewijs van Nissans toewijding aan de ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen die rijden veiliger en leuker maken, maar bovenal bereikbaar voor het grote publiek.

De ProPILOT-technologie is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility: de blauwdruk van Nissan voor de verandering hoe er in de toekomst met de auto’s zal worden gereden, hoe ze worden aangedreven en hoe de auto zal integreren in de maatschappij.

Pionier

Met de lancering van de LEAF, de eerste in serie geproduceerde elektrische gezinsauto, vestigde Nissan zich als pionier in het EV-segment. De huidige Nissan LEAF is met meer dan 270.000 verkochte exemplaren de meest populaire elektrische auto ter wereld. De onthulling van de nieuwe generatie Nissan LEAF vindt plaats op 6 september 2017.

Nissan is in Europa een van de sterkst vertegenwoordigde niet-Europese merken. Meer dan 17.000 medewerkers zijn in Europa actief op het gebied van design, research & development, productie, logistiek, verkoop en marketing. In 2015 produceerden de Nissan-fabrieken in Groot-Brittannië, Spanje en Rusland meer dan 635.000 voertuigen, onder meer prijswinnende Crossovers, bedrijfsauto’s en de Nissan LEAF – ’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto.

Nissan streeft naar nul emissie en nul verkeersdoden. Nissans visie Intelligent Mobility is ontwikkeld als richtsnoer voor de benodigde producten en technologie. In de visie zijn essentiële bedrijfsbesluiten vastgelegd omtrent de aandrijving van auto’s, de besturing en de integratie in de maatschappij. Nissan plaatst zich in een positie om het meest aantrekkelijke Aziatische merk in Europa te worden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie