Waarom CIO's zich niet druk hoeven te maken

Waarom CIO's zich niet druk hoeven te maken

Redactie Baaz

Technologie is de aanjager in de omslag naar mobiel en op afstand werken. Dat leidt tot een andere productiviteitsdynamiek. Zo verwachten medewerkers flexibele opties om de balans tussen werk en privéleven te waarborgen. Echter, zonder een goede IT-infrastructuur is dat niet mogelijk.

Het is geen geheim dat mobiele technologie het bedrijfsleven ondersteunt in meer flexibele en efficiënte werkvormen. De mogelijkheid om op afstand te werken brengt een bedrijf tal van voordelen, zowel intern als extern. Dit varieert van medewerkers laten deelnemen aan videoconferenties tijdens een zakenreis tot klanten van dienst zijn, waarvandaan dan ook.

Mobiel werken is in opkomst en zal de komende jaren alleen nog maar verder toenemen. IDC voorspelt dat driekwart van de West-Europese beroepsbevolking volgend jaar mobiel zal werken. Het is daarom van belang dat bedrijven inzien dat ze rekening moeten houden met mobiele technologie om de productiviteit te bevorderen.

Daarnaast moeten zij de impact niet onderschatten die deze technologie heeft op de veiligheid van bedrijfskritieke data. Werken op afstand stelt bedrijven echter ook voor nieuwe uitdagingen wat betreft de bescherming van bedrijfskritieke data. Toshiba heeft onlangs onderzoek gedaan onder 400 senior IT-beslissers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Meer dan de helft van hen (54 procent) zegt dat databeveiliging een van hun prioriteiten is als het gaat om IT-investeringen.

De risico's van mobiel werken

Bijna tweederde (62 procent) van de werknemers maakt bij het werken op afstand momenteel gebruik van persoonlijke apparaten. De grootste zorg van een IT-manager is dat medewerkers gevoelige gegevens meenemen als ze de bedrijfsomgeving verlaten, vooral als het hierbij gaat om apparaten waar ze zelf geen controle over hebben. Nu bedrijven de voordelen van mobiele apparaten aan het onderzoeken zijn, ontdekken veel ondernemingen ook de hiermee gepaard gaande uitdagingen en risico's als ze niet investeren in apparaten op bedrijfsniveau en deze op passende wijze beheren.

CIO's staan voor interessante uitdagingen als het gaat om flexibel werken. Denk aan het beveiligen van bedrijfsgegevens, wat een voortdurend punt van aandacht en zorg zal blijven. Zelfs bedrijven met krachtig beleid op het gebied van apparaatgebruik en beheerstrategieën kunnen op enig moment slachtoffer worden van dataverlies of -diefstal als gevolg van het werken op afstand. CIO's zullen daarom een beveiligingsstrategie moeten implementeren waarin rekening wordt gehouden met extern werken.

Implementatie van een veilige mobiel werken-strategie

Als eerste verdedigingslinie kunnen biometrische maatregelen zoals vingerafdruksensoren en IR-camera's worden ingezet. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot apparaten en/of deze weten te ontgrendelen bij verlies of diefstal. Daarnaast kunnen aanvullende beveiligingsfuncties, zoals Trusted Platform Module 2.0, worden ingezet om te verhinderen dat ook de gegevens van organisaties toegankelijk zijn. Windows Hello en Intel Authenticate kunnen fungeren als eerste beveiligingsbarrière; beide zijn beschikbaar op Toshiba's X-serie zakelijke laptops.

Deze functies verbeteren encryptie en beveiligde inlogmogelijkheden en helpen zo waardevolle opgeslagen sleutels en referenties te beschermen. Voor de verdere gemoedsrust kunnen bedrijven die een Toshiba-apparaat aanschaffen er zeker van zijn dat deze apparaten volledig op maat en binnen Toshiba zelf worden gefabriceerd, eveneens om inmenging van derden te voorkomen. Dit gebeurt tot het BIOS aan toe. Toshiba's Portégé X20W-D verpakt daarbij al deze beveiligingsfuncties in ‘s werelds dunste en lichtste zakelijke 2-in-1 laptop, aangestuurd door de 7de generatie Intel Core-processors.

Kortom, met ingebouwde veiligheidsfuncties zijn medewerkers goed in staat om veilig te werken – overal, op elk moment en zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit en productiviteit.

Portégé X20W-D

Met de Portégé X20W-D van Toshiba is je organisatie perfect voorbereid op de behoeftes van mobiele medewerkers. Met de ingebouwde security features is deze laptop een toekomstvaste investering en dankzij een mooi zakelijk en licht design levert het device ook tevreden medewerkers op.

Kijk voor meer info op www.toshiba.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie