Speedmailen: zo vecht je tegen die berg aan e-mails

Speedmailen: zo vecht je tegen die berg aan e-mails

Redactie Baaz

Onderzoek van McKinsey toont aan dat we bijna een derde van onze werktijd besteden aan het lezen en beantwoorden van e-mails.

Verder onthult verder onderzoek van Good Technology dat de helft van de volwassenen hun e-mail in bed checken. Dat is niet alleen onwenselijk, maar vooral onnodig.

E-mail zou een simpele tool moeten zijn. Er zijn echter relatief weinig mensen die training krijgen om hier slim mee om te gaan. Het nieuwe boek 'Speedmailen' zou je daarbij moeten helpen. 

Het laat zien hoe het afhandelen van je e-mail een simpele vaardigheid wordt in plaats van een last. Speedmailen traint je om slimme gewoonten te ontwikkelen en handige toetscombinaties aan te leren, waardoor je sneller en efficiënter de inhoud van je e-mails verwerkt.

De auteur, Richard Wolfe, is over de hele wereld bekend als de ‘Email Handyman’. Vanuit die hoedanigheid geeft hij zijn populaire workshops over zijn unieke methode. Vijf tips van Richard:

1.      Zet notificaties van nieuw binnengekomen mailtjes uit.
2.      Werk je inbox maar twee keer per dag bij.
3.      Leeg telkens je inbox …
4.      … door je mail te verplaatsen naar een van de vier actiemappen.
5.      Urgente e-mails bestaan niet.

Auteur van Speedmailen

Richard Wolfe heeft een passie voor het zoeken van slimme methodes om technologie vóór ons te laten werken, in plaats van tegen ons. Hij is trainer en oprichter van Email Handyman. Daarnaast is hij ontwikkelaar van productiviteitsapp Braintoss.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie