CIO’s worstelen met digitale transformatie

CIO’s worstelen met digitale transformatie

Redactie Baaz

Steeds meer bedrijven maken gebruik van hybride ICT-omgevingen in een poging om het tempo van digitale transformatie bij te benen.

Dat blijkt uit het door Harvard Business Review Analytic Services gepubliceerde rapport 'Hybrid IT Takes Center Stage'. Het rapport, dat in opdracht van Verizon Enterprise Solutions werd uitgevoerd, ondervroeg wereldwijd 310 zakelijke en ICT-besluitvormers. Eruit blijkt dat de meeste organisaties moeite hebben om het tempo van zakelijke veranderingen bij te houden om te voorkomen dat de complexiteit van hun ICT-systemen ten koste gaat van de prestaties, flexibiliteit of beveiliging.

Maar liefst 63 procent van de respondenten zegt een hybride ICT-benadering na te streven. Hun bestaande infrastructuur omvat een combinatie van private clouds, publieke clouds en legacy datacenters die op locatie of door externe dienstverleners worden gehost.

Volgens het rapport vraagt hybride ICT om een veilige en krachtige netwerkarchitectuur die de beveiliging, de flexibiliteit en het reactievermogen kan bieden die nodig zijn om al deze locaties en systemen te integreren.

Digitale transformatie en cloud

'De overgrote meerderheid van CIO’s en line of business managers werken binnen de beperkingen van legacy apps, netwerken en investeringen', aldus Chris Yousey, vice president Managed Services bij Verizon Enterprise Solutions. 'Hoewel de overstap naar hybride ICT draait om het beschermen van hun investeringen, ligt het zwaartepunt in werkelijkheid op het verbeteren van de prestaties, de beschikbaarheid en bovenal de flexibiliteit om in te springen op actuele zakelijke ontwikkelingen.'

De meerderheid van de CIO’s (59 procent) zegt dat het gebruik van de cloud het concurrentievermogen van hun organisatie heeft vergroot. De belangrijkste uitdagingen die organisaties ervan weerhouden om meer cloud-oplossingen in te zetten zijn zorgen over de beveiliging (35 procent), integratie met andere systemen (32 procent) en de integratie van verschillende clouds (25 procent). 

De respondenten noemden als belangrijke technische voordelen van de cloud: flexibiliteit (77 procent), een snellere implementatie (66 procent), gebruikseenvoud (58 procent), verbeterde stabiliteit (28 procent) en geoptimaliseerde functionaliteit (26 procent). 

De zakelijke voordelen die aan de cloud worden toegedicht, zoals verbeterde beschikbaarheid van applicaties, meer bedrijfscontinuïteit, lagere totale eigendomskosten en eenvoudige samenwerking, blijven belangrijke beweegredenen voor het gebruik van de cloud.

Hoe ziet de toekomst eruit voor bedrijven?

De conclusie van het rapport luidt dat de meerderheid van bedrijven met hybride ICT worstelt. Hoewel sommige bedrijven geïsoleerde successen wisten te boeken, blijft een herhaalbare, betrouwbare en consistente aanpak van hybride ICT eerder uitzondering dan regel.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie