Kickstart je bedrijf met data

Kickstart je bedrijf met data

Redactie Baaz

Data is slechts data, maar wanneer deze (essentiële) informatie bevat wordt het een andere verhaal. Gebruik data daarom ook om jouw nieuwe bedrijf een goede start te gunnen.

Dus je hebt een goed idee en je wilt zo snel mogelijk aan de slag. Stop. Het stomste wat je kan doen als ondernemer is in het water springen voor je de temperatuur van het water gecheckt hebt. En hoe diep het water eigenlijk is. Redelijk essentiële informatie wanneer je op het punt staat een snoekduik te nemen.

Data helpt

Dat is waar data om de hoe komt kijken. Met data gun je je nieuwe bedrijf de goede start die het verdient. Zo krijg je inzicht in de markt waar je je op wilt bewegen en zie je ook hoe levensvatbaar je idee nu eigenlijk is.

Toch weten velen niet hoe om te gaan met data, of hoe überhaupt de juiste data in handen te krijgen. Vreemd, want onderzoek heeft al aangetoont hoe effectief data kan zijn. En dat geldt niet alleen bij de start van je onderneming, maar ook in het draaiende houden van je business. Logisch, want als je uit data de juiste informatie haalt, bijvoorbeeld waar je klanten zich bevinden of waar ze behoefte aan hebben, dan kun je hier effectief op inspelen.

Zo pak je het aan

Ron Augustus, Directeur Zakelijke Markt bij Microsoft Nederland, geeft vijf handige adviezen voor ondernemers die met data aan de slag willen:

  1. Maak de stap naar cloud computing. Dan heb je geen zorgen meer over veiligheid, beheer, updates en patches, en houd je tijd over voor de zaken die er echt toe doen.
  2. Bewaar zoveel mogelijk data en probeer trends te ontdekken en ideeën op te doen, bijvoorbeeld in klantdata.
  3. Zorg voor een up-to-date website. Die is hét visitekaartje van je bedrijf. De site moet actueel, relevant en responsief zijn.
  4. Durf te experimenteren. Stel je bijvoorbeeld voor wat een killer-app zou zijn voor jouw bedrijf.
  5. Begin klein en bouw alles langzaam op. Rome is ook niet in één dag gebouwd.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie