Startup Saly Shop zet in op veiliger verkoop tweedehands spullen

Startup Saly Shop zet in op veiliger verkoop tweedehands spullen

Redactie Baaz
Hoe weet je zeker of de online (ver)koper van tweedehands spullen betrouwbaar is en dat fraudeurs geen kans krijgen? De Nederlandse startup Saly Shop wil deze zorgen wegnemen.

De nieuwe online marktplaats ontzorgt bij het verkopen van tweedehands spullen, terwijl het voor kopers dezelfde service biedt als gerenommeerde online webwinkels. 

17 miljoen webshops

'Saly Shop gaat een stap verder dan de huidige en traditionele online marktplaatsen', vindt Roel Masselink, bedenker en oprichter. De internetondernemer kreeg het idee voor de tweedehands webwinkel toen hij in de auto zat om een Marktplaatsaankoop te gaan bekijken. 'Je moet als koper zelf langsgaan, maar je hebt geen idee wat je aantreft. Ook verkopers weten niet wie ze in huis halen.' 

Saly Shop neemt die zorgen weg bij het verkopen van tweedehands spullen. Dat doet het door als betrouwbare tussenpartij op te treden en alle taken over te nemen van zowel koper als verkoper. “Eigenlijk heeft bij Saly Shop elke Nederlander een professionele webshop.'

Kopen en verkopen met zekerheid

Gebruikers die iets willen verkopen, sturen dat op naar Saly Shop en geven aan voor welk bedrag ze het te koop willen zetten. Zodra het bij Saly Shop is aangekomen wordt het product gekeurd door één van de ‘test-tijgers’, om te bepalen in welke staat het zich bevindt. Vervolgens komt het product mét een korte video in de webwinkel. Verkopers hebben er geen omkijken naar en kopers hebben zekerheid. Zij krijgen het product in goede, beschermende verpakking nog de volgende dag thuis en kunnen het pakket volgen via Track & Trace. 

Betalingen gaan betrouwbaar via Saly Shop en iDeal. Klanten krijgen daarnaast een twee weken niet-goed-geld-terug garantie. Door als tussenpersoon op te treden snijdt Saly Shop fraudeurs, een grote zorg van mensen die online spullen kopen of verkopen, de pas af.

Duurzame trend Saly Shop

Saly Shop speelt daarmee in op heersende trends van duurzaamheid en kostenbesparing. Masselink: 'Steeds meer mensen geven hun oude spullen liever een tweede leven. Dat is een heel goede zaak. Helaas zijn de online mogelijkheden om dat te doen de afgelopen jaren nauwelijks ontwikkeld.'

Daar komt met de komst van Saly Shop verandering in. Masselink verwacht dat zijn initiatief vooral geschikt is voor elektronica, zoals smartphones, camera’s en laptops. Ook in gespecialiseerd hobbymateriaal voor bijvoorbeeld paardrijden, zeilen of jagen ziet hij potentie. Bij elke transactie brengt Saly Shop 10 procent van het verkoopbedrag in rekening, met een minimum van 15 en maximum van 60 euro.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie