Zzp pensioenfonds levert veel reacties op
Zzp pensioenfonds levert veel reactie's op

Zzp pensioenfonds levert veel reacties op

Redactie Baaz

Het zzp Pensioenfonds, dat begin dit jaar gelanceerd is, zorgt voor enthousiaste én terughoudende reacties bij zzp’ers. Er zijn veel zelfstandigen geïnteresseerd in het fonds, maar of ze daadwerkelijk gaan deelnemen is nog maar de vraag. Veel zzp'ers gaan er van uit dat er nog een paar haken en ogen aan dit fonds zitten.

Veel ondernemers denken liever niet na over hun pensioen en willen eerst duidelijk weten hoe de vork in de steel zit, voordat ze op actie overgaan. In Nederland werken ongeveer 800.000 zzp'ers, waarvan het merendeel geen pensioen opbouwt.

Zzp Pensioenfonds
Het zzp pensioenfonds is opgericht voor alle zzp'ers. Je kunt vrijwillig deelnemen en het bedrag dat je wil storten is ook vrij. Dat is voor zzp’ers gunstig, want je hoeft geen vaste pensioenbijdrage te leveren. Je kunt een deel inleggen en kiezen voor het aantal jaren dat je laat uitkeren vanaf de pensioendatum. Als je voordat je met pensioen gaat arbeidsongeschikt wordt, kun je het opgebouwde pensioenkapitaal gebruiken voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering, terwijl je nu een dure pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie