Zuid-Holland tart startups met 12 uitdagingen

Zuid-Holland tart startups met 12 uitdagingen

Redactie Baaz

De provincie Zuid-Holland heeft de twaalf uitdagingen bekend gemaakt waarmee zij startups oproept met slimme en creatieve oplossingen te komen voor de maatschappelijke opgaven van Zuid-Holland. Hiermee is Startup in Residence Zuid-Holland officieel van start.

De challenges zijn uitdagingen waar de provincie mee te maken heeft. Door het bundelen van de krachten met creatieve startups, geeft de provincie innovatieve ondernemers slagkracht, trainingen en workshops.

De startups helpen de provincie op hun beurt weer met innovatiekracht. Samen hopen zij vernieuwende ideeën uit te werken tot realiseerbare oplossingen.

Werken aan concrete oplossingen

'Deze jonge bedrijven hebben vaak verfrissende en innovatieve ideeën die zij in een kort tijdsbestek kunnen realiseren. Door startups mee te laten denken, kan de provincie op een snellere manier werken aan concrete oplossingen', licht gedeputeerde Adri Bom-Lemstra toe. 'En voor de startups is het een mooie mogelijkheid om de provincie als eerste klant, de zogenaamde ‘launching customer’, binnen te halen.'

Geselecteerden krijgen vanaf mei alle ruimte om samen met de provincie hun idee verder uit te werken. Hierbij worden ze ondersteund met coaching en trainingen, en krijgen ze een werkplek op de innovatievloer binnen het provinciehuis.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie