Zorg van de Zaak gaat samenwerking aan met Quan

Zorg van de Zaak gaat samenwerking aan met Quan

Redactie Baaz

Zorg van de Zaak biedt werkgevers de mogelijkheid om proactief het welzijn van teams te meten en te beheersen om zo het uitvalrisico onder medewerkers te verminderen. Hiervoor is het bedrijfsgezondheidsnetwerk een samenwerking aangegaan met het softwarebedrijf Quan. De inzet van de softwaretoepassing laat binnen 12 weken een uitvalafname van 25% zien op het werk door bijvoorbeeld stress, angst en aanverwante problemen.

Quan is een datagedreven softwaretoepassing die inzichtelijk maakt welke medewerkers en teams gezondheidsrisico’s lopen. Quan is onder andere te gebruiken voor een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO). De softwaretoepassing is vooral gericht op preventie en het versterken van medewerkers en teams (amplitie).

Quan meet meer dan 200 voorspellers van welzijn, zowel op werkgebied als privé. De toepassing geeft vervolgens oplossingen die meetbare verbeteringen van de werkomstandigheden opleveren. Op individueel en op team niveau.

Zo doet Quan op basis van de assessments voorstellen voor (kleine) teamrituelen. Door het opvolgen van deze suggesties versterken leidinggevenden samen met het team de onderlinge verbinding. De door Quan voorgestelde teamrituelen kosten weinig tijd en geen extra investering. Het zijn leuke, onverwachte en effectieve interactiemomenten die door het team worden opgepakt en het effectief samenwerken ten goede komt.

Quan is een evidence-based software raamwerk dat voortdurend wordt getoetst door de King's Business School (King's College London).

Rita Zijlstra, klinisch neuropsycholoog en bestuurder van Zorg van de Zaak: “Bij Zorg van de Zaak gaan we over op een meer digitale en proactieve benadering van preventieve gezondheidszorg. Quan is een logische keuze om onze klanten in staat te stellen de vinger aan de pols te houden van het welzijn in hun organisaties. De software stelt organisaties beter in staat om risico's rond kwesties als burn-out, retentie en ziekteverzuim op te sporen en te beheersen”.

“De samenwerking met Zorg van de Zaak is een nieuwe mijlpaal voor Quan, maar vooral ook voor het framework dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Quan zet zich, net als Zorg van de Zaak, in voor het opzetten van holistische en preventieve maatregelen om de manier waarop mensen werken te verbeteren. Door dit partnerschap kunnen wij onze gevalideerde oplossing aan ruim één miljoen werkende Nederlanders aanbieden, aldus Arosha Brouwer, CEO & medeoprichter Quan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie