Zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand?

Zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand?

Redactie Baaz

Zonnepanelen zijn voordeliger dan ooit in bezit te krijgen. Bovendien blijkt uit onderzoeken dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om zonnepanelen op de daken van bedrijven. Volgens sommige geleerden zou dit zelfs de volledige energietransitie kunnen oplossen. Het kan voor jou als ondernemer dus best aantrekkelijk zijn om hiermee aan de slag te gaan. Het is vooral belangrijk om dan te weten wat de mogelijkheden zijn. Zo kan je er alles uit halen en zorg je voor maximale voordelen.

Hoeveel moet je investeren?

Het is belangrijk om eerst een kostenplaatje te maken. Je blijft immers een ondernemer. Je wilt wel weten wat de kosten en de opbrengsten zijn en hoe dit tot elkaar verhoudt. Als we bekijken hoe in recente jaren voor zonnepanelen de prijs omlaag is gegaan, dan is direct ook te begrijpen waarom het interessanter dan ooit is om deze op het dak te leggen. Zeker ook omdat er op daken van bedrijfspanden vaak veel ruimte is. Je kan dus flink wat panelen laten leggen, die ook weer flink wat opleveren. Vooral dat laatste is belangrijk als je het als ondernemer bekijkt.

Zijn er andere mogelijkheden?

Het is ook de moeite waard om te bekijken of je op een andere manier met zonnepanelen om kan gaan als ondernemer. Zo kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om ze te huren. Dit is tegenwoordig meer en meer gebruikelijk aan het worden. Dan is het wel aan te raden om met een specialist op dit gebied te werken. Het zonnepanelen verhuurbedrijf Otovo is daar een goed voorbeeld van. Daar kan je goed mee samenwerken om alles precies op maat te verzorgen. Huren zorgt sowieso dat je het beter in je budget kan passen, dus dat is alvast een voordeel te noemen.

Wat kan je ermee?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te bepalen wat je dan precies met de zonnepanelen kan doen. Je kan er bijvoorbeeld de energiebehoefte van jouw onderneming mee vervullen. Hoe groter die behoefte is, hoe aantrekkelijker het wordt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van elektrische auto’s die je met zonnepanelen oplaadt. Dit wordt dan ineens heel voordelig. Dit betekent ook dat je een goede stap op weg naar duurzaamheid kan maken. Ook is het belangrijk om goed te bepalen hoeveel energiekosten je hiermee kan besparen. Zo wordt het pas echt aantrekkelijk om met de zonnepanelen aan de slag te gaan.

De omgeving laten meeprofiteren

Het is ook een optie om de omgeving te laten meeprofiteren. Vooral hele grote ondernemingen doen dit al. Heb je een bedrijfspand met grote hallen of loodsen? Dan heb je waarschijnlijk zoveel ruimte voor zonnepanelen, dat je een energieoverschot kan opwekken. Het is dan zeker ook interessant om dit dan weer inkomsten kan opleveren. Je wordt dan eigenlijk een soort duurzame energieleverancier voor de buurt. Daarmee kan je ook veel goodwill kweken, want de buurtbewoners hoeven dan zelf de investeringen in zonnepanelen niet te doen. Dit kan dus ook een goede manier van werken zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie