Zoek je een horeca vrieskast voor jouw horecazaak?

Zoek je een horeca vrieskast voor jouw horecazaak?

Redactie Baaz

In een horecazaak heb je een goede en vooral ook betrouwbare vrieskast nodig. Een betrouwbare omdat je werkt met vers voedsel dat volgens de HACCP normering bereid en opgeborgen moet worden. Een goede vrieskast zorgt ervoor dat het voedsel niet aan kwaliteit inlevert. Bovendien is een vrieskast een erg gebruiksvriendelijke manier om voedsel in te vriezen. Je kunt namelijk direct bij het voedsel zonder allerlei handelingen te hoeven uitvoeren. Wel heb je keuze uit diverse soorten vrieskasten. Welke past het beste in jouw horecakeuken of horecaruimte? Zoek even op de termen 'vrieskast horeca' of lees verder.

vrieskast
Een vrieskast met een dichte deur of glasdeur?

Een vrieskast is afhankelijk van het formaat, voorzien van één of meerdere deuren. Dit kan een dichte deur zijn maar ook een glasdeur. Het is vooral waar jezelf graag het beste mee werkt. Een vrieskast met een dichte deur kan als de klassieke vrieskast gezien worden, een vrieskast met een glasdeur is erg modern. Een vrieskast met glasdeur is vooral geschikt als jij je klanten zelf hun producten uit de vrieskast wilt laten halen. Je plaatst de vrieskast met glasdeur in de horecaruimte of winkel en alle producten zijn zichtbaar zonder de deur te hoeven openen. Dit is tevens een groot voordeel, de deur wordt nooit onnodig geopend waardoor warmte naar binnen kan.

Hoeveel deuren moet jouw vrieskast hebben?

De hoeveelheid deuren zijn afhankelijk van de grootte van de vrieskast. Een standaard vrieskast
heeft één deur, maar dit zal voor een gemiddelde horecazaak al snel te klein zijn. Daarom wordt een vrieskast met minimaal twee deuren aangeraden in een horecakeuken. Het is zelfs mogelijk om voor een nog grotere vrieskast te kiezen met drie of vier deuren. Hoewel het misschien lijkt dat je nog geen grote vrieskast nodig hebt, kan het verstandig zijn om vooruit te kijken. Heb je de ambitie om te groeien? Dan is het misschien beter om bij Horeca Gemak rond te kijken naar de verschillende modellen en alvast een grotere vrieskast op de groei aan te schaffen.

Een duurzame en energiezuinige vrieskast

Iedere ondernemer kan niet meer onder duurzaamheid uit. Het is verstandig om duurzaam te zijn, want hoe duurzamer je horeca-apparatuur is, des te goedkoper ben je uit. In aanschaf hoeft een energiezuinige vrieskast tegenwoordig niet overdreven duurder te zijn dan een minder duurzaam model. Je verdient de vrieskist relatief snel terug door het zuinige energieverbruik. Het kost tegenwoordig ook geen moeite meer om op zoek te gaan naar een energiezuinige vrieskist. Iedere vrieskist moet voorzien zijn van een energielabel. Het energielabel geeft van A tot G aan hoe energiezuinig de vrieskist is en dit maakt het vergelijken veel gemakkelijker.

Kies altijd een no frost vrieskast

De term ´no frost´ komt voor bij vrieskasten voor zowel de horeca als voor particulieren. De werking van een reguliere vrieskast is niet dat de vriesruimte gekoeld wordt, maar dat warmte tot een bepaalde temperatuur wordt onttrokken uit de vriesruimte. Bij een no frost vrieskast, wordt naast de warmte ook vocht onttrokken. Het voordeel hiervan is dat er geen rijpvorming meer ontstaat. Dit zijn de dikke ijslagen die in de vriesruimte zelf aangroeien, maar ook op het voedsel. Een no frost vrieskast heeft dan ook diverse voordelen. Ten eerste heeft de vrieskast geen extra meerverbruik, want een ijslaag kost meer moeite om koel te houden. Daarnaast blijft de kwaliteit van het voedsel optimaal en wordt dit niet door ijskristallen aangetast.

Lees ook: Omzet horeca groeit ruim 2 procent | Baaz.nl

Lees ook: Klearly officieel gelanceerd Nederland | Baaz.nl

Wellicht ook interessant: Naar de toekomst kijken is vooral investeren in flexibiliteit | WINMAG Pro

Wellicht ook interessant: Het is tijd om GPS binnen te halen | WINMAG Pro

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie