Zo maak je een fijn terras bij je horecazaak

Zo maak je een fijn terras bij je horecazaak

Redactie Baaz

Als je een horecazaak hebt met een mooie ruimte voor of achter de zaak dan wil je die natuurlijk benutten voor een gezellig terras. Mensen willen als het weer het toelaat graag buiten zitten. Hiervoor kun je een mooi terras aanleggen gemaakt van composiet vlonderplanken. Het voordeel is dat je het terras zo groot kunt maken als je wilt. Vervolgens richt je je terras in met gezellige zitjes voor 2, 4 of meer personen. Als er veel zon op het terras staat kun je parasols neerzetten of een stretchtent om te voorkomen dat je gasten het te warm krijgen.

Ook in de winter het terras open

Het klinkt misschien vreemd, maar als de omstandigheden het toelaten kun je natuurlijk ook in de winter je terras openstellen. Lekker genieten van een warme drank in het frisse winterzonnetje vinden sommige mensen best prettig. Ook dan kan een mooi aangelegd terras van www.henderson-living.nl dus prima van pas komen. Maar ook als dat niet zo is kan het terras al vanaf de vroegste lente open tot ver in de herfst. Je kunt je terras verwarmen met terrasverwarming, vuurkorven of terrashaarden. Veel mensen vinden dat reuze gezellig en zullen er dan ook graag voor kiezen om lekker buiten te gaan zitten.

Zorg voor beschutting tegen de wind

Wat belangrijk is bij de inrichting van een terras is dat je gasten beschut zitten tegen de wind. Mensen vinden het doorgaans heel irritant als hun bestek en andere zaken van hun tafeltje waaien en ze steeds alles moeten vastpakken als er een windvlaag over het terras gaat. Plaats dus schermen rond het terras als er geen natuurlijke beschutting is, bijvoorbeeld van bomen.

Kies voor comfortabele stoelen

Sommige terrassen zijn voorzien van stoelen die de bezoeker rugpijn bezorgen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je wilt dat je gasten lekker de hele avond blijven hangen dan is het dus zaak om voor comfort te zorgen. Kies bijvoorbeeld voor loungebanken met lekkere kussens. Dan is de kans groot dat bezoekers die voor het diner komen daarna lekker blijven hangen voor een drankje en wie weet later op de avond nog een bittergarnituur of een kaasplankje.

Zo komen gasten graag weer bij je terug

Een goed restaurant is niet alleen goed omdat er lekkere gerechten op de menukaart staan. De sfeer en de ambiance zijn minstens zo belangrijk. Als je wilt dat gasten terugkomen en jouw zaak aanbevelen bij hun vrienden en familie is het dus zaak om ook hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je je terras gaat inrichten dan is dat misschien een flinke investering. Maar als je het goed aanpakt dan verdient die investering zich binnen een jaar terug. Tevreden gasten die graag bij jou reserveren of het jammer vinden als je vol zit en dan maar een andere dag langskomen, daar doe je het als horeca ondernemer in hart en nieren immers voor. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie