Horecazaak beginnen? Deze apparatuur komt óók van pas!

Horecazaak beginnen? Deze apparatuur komt óók van pas!

Redactie Baaz

Als je een horecazaak begint, doe je flink wat investeringen. Daaronder zit ook veel apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan koelingen, frituren en fornuizen. Ook een afwasmachine mag niet ontbreken. Maar er is meer apparatuur waar je wellicht niet meteen aan denkt die ook heel goed van pas kan komen in een horecazaak. We bespreken vier voorbeelden.

Vacumeermachine

Een professionele vacumeermachine brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Ten eerste kun je door voedingswaren door ze in te pakken met een vacuümmachine veel langer vers houden dan wanneer je ze inpakt in aluminiumfolie of een zakje. Zo verklein je dus de kans dat je voorraad die niet meer goed is weg moet gooien, want dat is natuurlijk zonde van het geld. Daarnaast is het voordeel van voedingswaren gevacumeerd inpakken dat ze zo minder ruimte in beslag nemen in je koeling of vriezer.

Waterontharder

In Nederland zit er redelijk wat kalk in het water, waardoor we spreken van ‘hard’ water. Dat is niet goed voor apparatuur die met water werkt en kan ook zorgen voor lelijke sluiers op je afwas. Gelukkig kun je daar wat aan doen, namelijk door te investeren in een waterontharder. Deze vermindert de hoeveelheid kalk in het water, waardoor je apparatuur minder snel kapot gaat en je glazen, bestek en servies mooier blijft.

Sous vide

Verschillende bereidingswijzen van gerechten brengen nadelen met zich mee, maar sous vide kent eigenlijk alleen maar voordelen. Dit noemt men ook wel vacuümgaren. In een sous vide apparaat kun je zowel vlees, vis als groenten in een plastic zak bij een relatief lage temperatuur van onder de 100 graden Celsius garen. Zo worden alle smaken en vitamines behouden en is er geen kans op aanbranden of uitdrogen.

Schrapmachines

Waarom zou je het jezelf en je personeel moeilijker maken dan strikt noodzakelijk? Investeer in een schrapmachine en je groentes worden in no time voor je van hun schil ontdaan en ook nog eens gewassen. Niet meer zelf tijd kwijt zijn aan het schillen van aardappelen, wortelen en bieten dus en het grondig wassen ervan is meer dan genoeg reden om de investering in een schrapmachine te overwegen.

Uiteraard bepalen je eigen behoeftes of deze apparatuur voor jou uitkomst kan bieden. Maar het is goed om te weten dat het bestaat en dat je er als horecaondernemer je voordeel mee kunt doen. Ook voor horecaondernemers die al in bedrijf zijn is het investeren in deze apparaten zeker nog het overwegen waard.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie