Zo krijg je een goede prijs voor je gebruikte auto

Zo krijg je een goede prijs voor je gebruikte auto

Redactie Baaz

Een gebruikte auto verkopen kan op verschillende manieren. Je kunt het zelf proberen via een verkoopplatform. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Bovendien is de kans groot dat je niet de prijs krijgt die je had gehoopt. Ook kan het soms lang duren voordat zich een gegadigde meldt. Al die tijd moet je uiteraard de wegenbelasting en verzekering blijven betalen. Je kunt je auto ook verkopen via een speciaal platform. Hier komen vrijwel uitsluitend handelaren in gebruikte auto’s en in auto-onderdelen. Je kunt hier ook een auto met schade verkopen, of een auto die niet meer door de APK komt vanwege gebreken.

Snel een mooie prijs voor je auto

Het kan zijn dat je zo snel mogelijk van een gebruikte auto af wilt. Het kan gaan om de auto van een overledene voor wie je de nalatenschap afwikkelt. Of je wilt stoppen met autorijden omdat de kosten te hoog worden of omdat je vanwege je leeftijd wilt stoppen. Wil je snel je auto verkopen dan is het een goede optie om hem aan te bieden via zo’n speciale website. Zodra je advertentie is geplaatst kun je een bod verwachten, vaak al binnen 24 uur. Als je het bod accepteert wordt je auto zo snel mogelijk bij je opgehaald, ook als deze niet meer kan of mag rijden. Je krijgt het overeengekomen bedrag direct cash of op je rekening, hier kun je dus meteen over beschikken. Het bod dat je krijgt hoef je overigens niet te accepteren, het is altijd vrijblijvend.

Hoeveel levert een auto met schade op?

Heb je een aanrijding gehad met je auto en is hij total loss verklaard? Dan kun je hem bij het bergingsbedrijf achterlaten. Maar het staat je vrij om de auto te verkopen via Looping.nl. Handelaren in auto-onderdelen bieden soms meer voor de auto vanwege onderdelen die nog bruikbaar zijn en waar veel vraag naar is. De onderdelen worden verwijderd, schoongemaakt en te koop aangeboden. Garagehouders kopen bij handelaren in onderdelen om zo een goedkopere reparatie voor een klant te kunnen uitvoeren. Maar ook mensen die aan tweedehands auto’s sleutelen zijn goede klanten. Een handelaar moet natuurlijk nog wat kunnen verdienen aan de onderdelen. Ook de demontage kost tijd en dus geld. Je zal dus niet de hoofdprijs krijgen, maar ook in dit geval wordt de auto kosteloos weggehaald en het kenteken gevrijwaard.

Veilig verkopen zonder risico

Je auto verkopen aan een erkende handelaar heeft ook als voordeel dat je geen risico wordt om bedrogen te worden. Een particuliere verkoper kan proberen je op te lichten met een valse betaling. Ook zijn er autodieven actief die je adres vragen omdat ze willen komen kijken, maar de volgende morgen is je auto gestolen. Wees daarom altijd op je hoede als je toch besluit om je auto particulier te verkopen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie