Zo deel je je tijd efficiënt in

Jordi Smit
Hé ondernemer, heb jij ook tijd te kort op de werkvloer? Nog belangrijker is de vraag hoe je dit op kunt lossen en een stap daarvoor, hoe je de situatie voorkomt. Wij hebben een aantal tips voor je om efficiënt met je tijd om te gaan.

1. Maak 's ochtends een planning

Een to-do-list is de eerste stap voor een succesvolle dag. Het is menselijk dat je bij drukte 's ochtends direct aan de slag wilt, uit angst om tijd te kort te komen. Toch is het niet onverstandig om 's ochtends 20 minuten te nemen om je dag te plannen. Niet alleen krijg je dan een overzicht, ook brengt het rust in je hoofd.

2. Streep af waar je niet aan toe komt

Streep vervolgens zelf af waar je op een dag wel en vooral niet aan te komt. Zet in het rood wat niet af is, zodat het de volgende dag opvalt. Na een week kom je erachter waar het tijdsgebrek in zit en kan je het proberen op te lossen.

3. Verzamel efficiënt resultaten

Je kunt wel aan je planning voldaan hebben, maar betekent dat ook dat de kwaliteit naar behoren is? Noteer daarom de resultaten voor jezelf en pijl of je misschien niet meer tijd ergens voor nodig hebt. Trek natuurlijk niet na één keer deze conclusie, maar kijk bijvoorbeeld twee weken lang. Dan weet je zeker wat je nodig hebt voor succes.

LEES OOK: Vier tips voor een optimale klantvriendelijkheid

4. Neem niet alles op je schouders

Je bent zeker niet de enige, maar niets is zo menselijk om alles zelf op je schouders te nemen. Houd daarom de belangrijkste taken voor jezelf en geef de overige zaken aan je collega's. Samen komen jullie dan tot een succes.

5. Wees eerlijk rond deadlines

Deadlines zijn de stressvolste momenten op je werk. Vaak kom je er dan pas achter dat je achter loopt en moet je hard doorwerken om het werk alsnog af te hebben. Plan daarom zó dat je zeker weet dat je een aantal dagen van tevoren klaar bent.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi