Zijn thuiswerkende collega's wel of niet productiever?

Redactie Baaz
37 procent van de Nederlanders denkt dat collega’s die thuiswerken minder hard werken dan mensen die ‘gewoon’ op kantoor aanwezig zijn.

Opvallend is dat thuiswerkers veel vaker dan hun niet-thuiswerkende collega’s, onder werktijd bezig te zijn met privé-activiteiten (telefoneren, chatten, facebooken): 87 tegenover 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl uitgevoerd door Panelwizard, onder 1.070 werkende Nederlanders. 

Opvallend is dat thuiswerkende vrouwen gemiddeld veel minder vaak (81 procent) onder werktijd privé-activiteiten uitvoeren dan thuiswerkende mannen (91 procent). 

Discipline

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen zichzelf minder bedreven thuiswerkers vinden dan vrouwen. Zo zegt 40 procent van de mannen dat zij zichzelf minder productief vinden wanneer ze thuiswerken, onder vrouwen is dit slechts 33 procent. Ook zegt 27 procent thuis sneller afgeleid te zijn dan op kantoor, bijna een verdubbeling van het percentage vrouwen (16 procent).

Van de ondervraagden zegt iets meer dan een kwart dat thuiswerkende collega’s minder goed bereikbaar zijn dan hun collega’s op kantoor. Toch vindt 83 procent van hen dat iemand die thuiswerkt prima even tussendoor een huishoudelijke taak kan uitvoeren, zoals een wasje draaien of het huis stofzuigen. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie