Zes tips voor een sfeervolle kantoorinrichting

Zes tips voor een sfeervolle kantoorinrichting

Redactie Baaz
De meeste ondernemers willen hun kantoor vooral strak en zakelijk inrichten. Daar is niets mis mee, want het versterkt je image. Maar toch vergeten veel ondernemers dat strak en zakelijk ook best heel sfeervol kan zijn. Door het wat gezelliger te maken, stimuleer je mensen tot meer creativiteit. Het uiterlijk van je kantoorinrichting zegt veel over jou en over de mensen waar je mee werkt. Dit zijn zes tips voor een sfeervolle kantoorinrichting.

1. Een sfeervolle wachtruimte maken

Heb je een groter bedrijf? Dan kan het voorkomen dat klanten even moeten wachten. Dat geldt ook voor sollicitanten en andere mensen. Het is dan erg belangrijk dat je ze ergens kunt laten wachten waar het gezellig is. Maak een sfeervolle zithoek met comfortabele fauteuils en een mooie salontafel. Wat planten erbij en het is een gezellig plek waar je klanten best even willen wachten. Met een bakje koffie uiteraard.

2. Style je kantoor met kleurgebruik

Kies voor de juiste kleuren in je kantoor. Veel ondernemers vinden dat je perse de kleuren van je logo moet gebruiken. Maar zijn dat hele felle kleuren, dan is dat niet zo sfeervol. Je kunt dan ook een wat rustiger variant van dezelfde kleur gebruiken, of gewoon kiezen voor andere basiskleuren. Ga liever niet voor teveel zwart, wit en grijs want dat maakt een kantoor juist juist saai in plaats van sfeervol.

3. Maak de kantine gezellig

Heeft je bedrijf een kantine? Dan is het belangrijk dat je werknemers zich hier op hun gemak voelen. Maak er een mooie eetkamer van, zoals je thuis ook zou doen. Een grote eettafel met comfortabele stoelen is al een goed begin. Zorg voor een praktische keukenhoek en zorg dat alles er gezellig uitziet. Hier komen je werknemers even tot rust en kunnen ze aan wat anders denken. Dat zorgt ervoor dat ze later weer fris aan het werk kunnen.

4. De juiste verlichting

In elke ruimte heb je andere verlichting nodig. Maar die moet wel sfeervol genoeg zijn. Heb jij in je bedrijf nog TL-buizen? Gooi die er dan meteen uit! Niets is zo slecht voor de sfeer als het koude TL-licht. Ga voor licht dat tussen kunstlicht en daglicht in zit. Het moet niet te fel wit zijn, want dat maakt de ruimte erg ongezellig. Te geel licht is wel warm en gezellig, maar is vrij vermoeiend voor de ogen. Het is best lastig om het goede licht te kiezen. Daarom kan het verstandig zijn om instelbare en dimbare LEDs te kiezen. Het licht kan dan altijd precies worden aangepast aan wat je nodig hebt.

5. Een mooie kantoorinrichting voor je eigen kantoor

Klanten zullen waarschijnlijk vooral in jouw kantoor komen. Bovendien moet je er zelf in werken, dus is het belangrijk dat je er de goede sfeer creëert. Veel ondernemers houden van robuuste meubels. Denk daarbij aan een stevige en ergonomische bureaustoel en een mooi bureau. Ook de boomstamtafel is erg populair voor in het kantoor. Die is trouwens ook ideaal voor in de vergaderruimte als je die hebt.

6. Sfeer inbrengen met planten

Planten zijn de ultieme manier om meer sfeer te creëeren in een kantoorinrichting. Je kunt planten gebruiken om het gezellig te maken. Degene die het kantoor schoonmaakt kan ze regelmatig water geven. Lukt dat niet, dan zijn er ook genoeg grote planten die maar heel weinig water nodig hebben. Zo heb je toch een groen en sfeervol kantoor en het is nog gezond ook.

Een kantoor kan best zowel zakelijk als sfeervol zijn. Je hoeft niet perse te kiezen tussen deze twee uitersten. Sterker nog: als een kantoor goed is ingericht, is het júist zakelijk en sfeervol. Zo creëer je de beste sfeer om te kunnen werken en de beste uitstraling voor je klanten. Het kan zelfs verstandig zijn om geld te lenen om je kantoor een flinke opknapbeurt te geven. Dat verdien je vanzelf weer terug als je imago een boost krijgt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie