YoungCapital snelstgroeiend in HR-branche

Jordi Smit
YoungCapital is afgelopen jaar opnieuw harder gegroeid dan de markt: het steeg met een omzetgroei van 43 procent naar 465 miljoen euro. Daarmee is YoungCapital de snelste autonome groeier in de branche.

Labels YoungCapital

'Wij zijn er bijzonder trots op dat wij onze labels zo hebben gepositioneerd, dat we daar nu de vruchten van plukken', aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. Onder de labels van YoungCapital valt onder andere de opleidingstak waar talenten worden omgeschoold en opgeleid voor banen waar nu en in de toekomst behoefte aan is.

Geaccrediteerde hbo-opleiding

YoungCapital heeft sinds vorig jaar een eigen geaccrediteerde hbo-opleiding voor software development en investeert al enige jaren in traineeships in IT, finance en engineering. 'In deze sectoren is er sprake van een groot tekort. Daarnaast innoveert het onderwijs niet snel genoeg, waardoor het jongeren/afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden ontbreekt die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt.' Met de traineeships en eigen hbo-opleiding krijgen ze deze vaardigheden wel aangeleerd en worden ze klaargestoomd om te werken.

Succesvol jaar YoungCapital

2018 was ook op andere vlakken een succesvol jaar voor YoungCapital. De recruitmentspecialist heeft vorig jaar zo’n 60.000 talenten aan het werk geholpen, dit is 25 procent meer dan in 2017. Ook het eigen medewerkersaantal is gestegen van 1.000 naar 1.300 man. 'We hebben recentelijk nog een milestone behaald: 6 miljoen kandidaten in onze database. Maar wij zijn er nog lang niet', zegt Ineke. 'Voor 2019 hebben we weer ambitieuze groeidoelstellingen gemaakt. Wij willen in 2019 groeien met minimaal 100 miljoen euro, naar een omzet van minstens 565 miljoen.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi