YES!Delft en Rotterdamse haven zoeken innovatieve startups

YES!Delft en Rotterdamse haven zoeken innovatieve startups

Redactie Baaz

De Rotterdamse haven is de grootste van Europa en met een jaarlijkse overslag van zo’n 450 miljoen ton één van de belangrijkste havens ter wereld. Om die positie vast te houden is innoveren van levensbelang.

Het Rotterdamse havenbedrijf is dan ook druk op zoek naar nieuwe ideeën en innovaties om ook de komende jaren concurrerend te blijven. Gezien startups tegenwoordig een van de belangrijkste bronnen van innovatie zijn, lag een samenwerking met YES!Delft voor de hand. Samen met het havenbedrijf heeft YES!Delft nu het Port Innovation Lab opgezet, waar de industrie, startups en kennisinstituten elkaar ontmoeten en startups de kans krijgen om in zeer korte tijd uit te zoeken of hun idee levensvatbaar is. Hiervoor worden onder meer de programma's als de Discovery Day van het Launchlab als basis gebruikt. De eerste startups zijn al aan het werk in de Rotterdamse haven, maar startups en anderen die een goed idee hebben voor innovatie in de haven, kunnen zich melden bij het Port Innovation Lab door zich op de website in te schrijven.

Ideale launch customers

De haven heeft al langer de ambitie om startups en nieuwe ideeën aan te trekken en de binnen de haven gevestigde bedrijven kunnen de ideale launching customer zijn voor de kersverse ondernemingen. Enkele startups die reeds aan de slag zijn in de haven zijn: 4Fold, die met hun opklapbare containers veel ruimte kunnen besparen, Shipit, die een systeem hebben bedacht om containerruimte slim te benutten en OCRS dat eventuele olielekken in zee op wil ruimen met een speciaal ontwikkeld schuim. Mocht je benieuwd zijn naar meer gebruikerscases, neem dan een kijkje op de website van het Port Innovation Lab.

Inschrijven

Heb je zelf nog een innovatief idee waarmee je de Rotterdamse haven kunt verbeteren, neem dan contact op met het Port Innovation Lab. Dit kan het hele jaar door. Op 1 september wordt een informatiedag georganiseerd, waar de acht startups met de beste ideeën de kans krijgen om deze te pitchen aan meer dan twintig havendirecteuren! Aanmelden voor de informatiedag kan nog tot 26 augustus.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie