Wie wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie?

Wie wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie?

Redactie Baaz

Dit jaar zal voor de 10de keer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie worden uitgereikt. Tot 27 september kunnen bedrijven zich aanmelden. De focus dit jaar? Startups én samenwerkingsprojecten met startups.

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) reikt met inmiddels negen prijsuitreikingen, bijna 400 aanmeldingen en circa 20.000 online stemmen de grootste Nederlandse onderscheiding in haar soort uit. 'Met de Prijs voor de Economie willen wij bedrijven belonen voor hun inzet in het buurland en het grensoverschrijdende succes in het bedrijfsleven,' aldus Günter Gülker, directeur van de DNHK.   

Welke bedrijven kunnen meedoen?

Ondernemingen met een innovatief karakter of bijzondere nieuwe producten of ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld een succesvolle marketingcampagne, maken kans op de prijs. 

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor (samenwerkingen met) startups. Bedrijven kunnen zich nu inschrijven via www.dnhk.org/prijsvoordeeconomie.   

Waarom aanmelden?

De finalisten en vooral de winnaar profiteren van veel media-aandacht voor het bedrijf, zowel in Duitsland als in Nederland. De prijsuitreiking wordt bijgewoond door meer dan 100 prominente gasten uit de politiek en het bedrijfsleven. 

Genomineerde en winnende bedrijven komen zo gemakkelijker in contact met een netwerk van nieuwe investeerders, partners en toekomstige medewerkers.

Uitreiking Duits-Nederlandse Prijs

Tot 27 september kunnen bedrijven zich online kandidaat stellen. Voor eind oktober selecteert de jury de finalisten, waaruit de winnaar wordt gekozen door middel van een online stemprocedure. De winnaar wordt op 6 november in Den Haag bekend gemaakt en gekroond. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie