Dusk Network investeert in Outdid

Dusk Network investeert in Outdid

Redactie Baaz

 De Amsterdamse fintech Dusk Network heeft geïnvesteerd in Outdid. De in Londen gevestigde startup maakt gebruik van NFC en zero-knowledge proof technologie om paspoort identiteiten te verifiëren, zonder persoonlijke informatie prijs te geven. Dit helpt bij het verminderen van identiteitsfraude, aangezien deze informatie vaak niet veilig is opgeslagen of gemakkelijk kan worden verkregen via datalekken. Dusk Network heeft het grootste investeringsticket tot nu toe, en helpt Outdid de ontwikkeling van de technologie te versnellen.

De Outdid-technologie stelt bedrijven in staat om de door de overheid uitgegeven ID's van hun gebruikers te verifiëren, zonder de gebruikers te vragen om persoonlijke gegevens naar iemand te sturen, zelfs niet naar het bedrijf zelf. Dit in tegenstelling tot de conventionele aanpak van identiteitsverificatie, waarbij de gebruiker zijn ID-gegevens ter verificatie naar een derde partij moet sturen. De interesse van Dusk Network in de identiteit oplossing is een zeer strategische zet. Het bedrijf kondigde onlangs Citadel aan, hun eigen private Know Your Customer (KYC) oplossing, en zou profiteren van de integratie van Outdid's technologie in hun eigen tech stack.

"Onlangs kondigden we Citadel aan, en dat wekte grote belangstelling vanuit de industrie. Een van de problemen waar veel self-sovereign identity bedrijven tegenaan lopen is de complexiteit van de technologie om alleen essentiële informatie te verstrekken. Met ons belang in Outdid combineren we twee innoverende technologieën die compliance problemen voor hele industrieën zouden oplossen" - zegt Emanuele Francioni, oprichter en CEO van Dusk Network.

Het voorkomen van identiteitsfraude als grootste use case

Door zero-knowledge technologie en gedecentraliseerde gegevensopslag te gebruiken, zou de grootste use case het verminderen van identiteitsdiefstal en fraude zijn, aangezien de meeste van deze gegevens illegaal worden verkregen via datalekken. Het gebruik van Outdid zou de eigenaar van het paspoort volledige controle geven over de gegevens die hij deelt en met wie.

"Toen we Outdid begonnen, was het de bedoeling dat het iets zou zijn wat mensen echt willen en belangrijk vinden, vandaag, en niet voor een ver punt in de toekomst. Dusk Network viel al snel op als een partner die aansluit bij deze visie, omdat zij blockchain technologie gebruiken om specifieke & tastbare problemen uit de echte wereld te helpen. Het ontvangen van een investering was de natuurlijke manier om dit partnerschap te vormen, belangen af te stemmen en mentorschap toegang te krijgen tot Emanuele Francioni en hun wereldklasse team van ZK & privacy onderzoekers - technologieën die Outdid gebruikt. Citadel is de eerste weg naar samenwerking, om volledig private KYC-controles te ondersteunen." - zegt Zvezdin Besarabov, medeoprichter van Outdid.

De investering werd aangekondigd tijdens een exclusief Dusk netwerkdiner, met meer dan 50 gamechangers van traditionele financiële instellingen, de banksector, media en beïnvloeders. Het evenement markeert een nieuw tijdperk voor het bedrijf, dat in september 2023 de mijlpaal van vijf jaar bereikt. De bekendmaking van de investering zal de eerste strategische aankondiging zijn, gevolgd door komende pilots en samenwerkingen in de nabije toekomst.

zie ook:

Onderneming Odd.Bot eerste Fit for the Future-bedrijf in Nederland

Anderhalf miljoenste Toyota in Nederland geregistreerd

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie