Wi-Fi hotspots steeds meer gebruikt door zakenmensen

Redactie Baaz
Uit onderzoek van iPass, een wereldwijde aanbieder op het gebied van zakelijke mobiele diensten, komt naar voren dat het gebruik van hotspots door zakelijke gebruikers explosief is gestegen.

Het gaat om een toename van maar liefst 68 procent in de eerste helft van dit jaar, ten opzichte van de zes maanden daarvoor. De toename vergeleken met de eerste helft van 2006 bedraagt 44 procent.

Luchthavens populair
Luchthavens voeren de lijst van locaties aan waar zakelijke reizigers het vaakst een Wi-Fi-verbinding maken. Europa liet een sterkere groei zien dan de Verenigde Staten door het aantal sessies bijna te verdubbelen ten opzichte van de zes voorgaande maanden. Nederland liet een toename registreren van 68 procent, met Schiphol als de top-8-luchthaven in de wereld en station Utrecht Centraal als nummer zes in de lijst van internationale treinstations.

Londen Wi-Fi wereldhoofdstad
Op basis van gegevens van bijna twee miljoen sessies die in de eerste helft van 2007 plaatsvonden kan worden geconcludeerd dat het wereldwijde Wi-Fi-aandeel van Europa is gestegen van 31 naar 36 procent. Londen was met kop en schouders de wereldhoofdstad op het gebied van Wi-Fi met maar liefst vier keer zoveel sessies als de nummer twee, New York.
Het onderzoek onthulde tevens dat zakenmensen langer via Wi-Fi verbonden blijven: het gemiddelde dagelijkse Wi-Fi-gebruik steeg met 25 procent tot 87 minuten, ten opzichte van 70 minuten in de tweede helft van 2006.

Bron: Persbericht

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie