Werkplek moet inspiratie bieden
Werkomgeving van grote invloed op ons welbevinden

Werkplek moet inspiratie bieden

Redactie Baaz

Tevreden personeel is goed personeel. Zorg dan wel dat de werkomgeving op orde is, zo blijkt uit onderzoek onder tech-professionals.

Inspiratie belangrijk voor personeel

De omgeving waarin wij werken is in grote mate van invloed op ons welbevinden en onze creativiteit. Tegelijkertijd vindt meer dan de helft van de respondenten het gemiddelde kantoorgebouw in Nederland ongeschikt voor technologiebedrijven. 

Essentieel voor welzijn

Maar liefst 65 procent van de ondervraagde professionals vindt de werkomgeving zeer belangrijk tot essentieel voor hun geluk en welzijn en 69 procent zegt dat de werkomgeving of het kantoor creativiteit stimuleert. Toch kunnen de Nederlandse kantoren ons technisch personeel maar matig bekoren: 51 procent vindt het gemiddelde kantoorgebouw niet geschikt om in te werken, zo leert een rondvraag langs Nederlandse tech-professionals door Dice, een online carrièresite voor de tech-community. 

In eerste instantie lijken tech-professionals weinig vertrouwen te hebben in werkgevers als het aankomt op het inrichten van een prettige kantooromgeving: het grootste deel zou het liefst lekker thuis gaan werken (45 procent), dan wel later beginnen of vroeger stoppen (39 procent). Zijn de verwachtingen echter indicatief voor de wensen van werknemers, dan lijkt het erop dat zij zelfs willen overnachten op kantoor, mits hier speciale snooze-zones voor worden ingericht. 

Meer samenwerken

Je ziet het al gebeuren bij succesvolle startups: nauw samenwerken met andere bedrijven en organisaties om samen een zo efficiënt mogelijk eindproduct op te leveren. Het is een trend die door zal zetten volgens het Nederlandse tech-personeel: 43 procent verwacht dat we binnen tien jaar zullen werken met een mix van verschillende bedrijven die naast en met elkaar actief zijn. Samenwerking binnen sectoren wordt zo vereenvoudigd en gefaciliteerd.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie