Welke startups komen met het beste cofooding-concept?

Redactie Baaz
Nieuwe creatieve food-initiatieven en startups krijgen de mogelijkheid om hun concepten te laten zien, ontwikkelen en testen tussen de proefkeukens van gerenommeerde restaurants.

Na twee succesvolle restaurantconcepten in Duitsland, breidt rent24 haar coworking en coliving range uit met de introductie van het eerste cofooding concept. In het najaar van 2018 zal de tweede verdieping van Magna Plaza in Amsterdam worden omgetoverd tot innovatief food court. 

Gerenommeerde foodconcepten

Magna Plaza’s food court wordt een plek voor innovatieve en ongewone foodconcepten. Nieuwe creaties en food experiences kunnen hier als eerste worden getest. Het experimentele food court geeft startups de kans om hun concept te proberen voor een bepaalde tijd en tegelijkertijd te leren van gerenommeerde foodconcepten.

Zo ontstaat een mix van jonge food initiatieven en bewezen restaurant en foodondernemers. Dit alternatief voor traditionele food courts in Magna Plaza heeft als missie zoveel mogelijk nieuwe en bestaande food ondernemers en food fanaten een podium te bieden en hen te helpen groeien. Waar andere food courts werken met lange termijn contracten, werkt Magna Plaza met flexibele en ook korte termijn contracten. 

Dezelfde principes als bij coworking

Momenteel wordt de tweede verdieping van het bekende winkelcentrum verbouwd. In het najaar van 2018 wacht toeristen, shoppers, Amsterdammers en coworkers van het gebouw een ruime keuze aan cuisines in een compleet nieuwe omgeving. 

Bij het concept van cofooding gelden dezelfde principes als bij coworking. rent24 zorgt ervoor dat cofooders in contact staan met andere foodconcepten en dat zij elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. In combinatie met flexibele contracten voor korte termijnen biedt rent24 cofooders de ideale omstandigheden om te groeien. 

Met haar nieuwe cofooding concept wil rent24 een alternatief voor food courts bieden, net zoals ze met hun coworking plekken wereldwijd een alternatief bieden voor bedrijfskantoren. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie