Wat hebben Nissan, de Champions League en een robot gemeen?

Wat hebben Nissan, de Champions League en een robot gemeen?

Redactie Baaz

Nissan heeft tijdens de UEFA Champions League-finale in Kiev een autonome robot gepresenteerd die overal waar voldoende ruimte is een voetbalveld kan uittekenen.

De robot, Pitch-R genaamd, is geïnspireerd op Nissans geavanceerde ProPILOT rijassistentiesysteem. ProPILOT is leverbaar in de nieuwe, volledig elektrische Nissan LEAF en in de Nissan QASHQAI, de bestverkochte Crossover van Europa. Het rijassistentiesysteem is een essentieel onderdeel van Nissan Intelligent Mobility – Nissans visie op de manier waarop auto’s worden gereden, aangedreven en in de samenleving worden geïntegreerd. 

Geïntegreerd systeem

De Pitch-R-robot is voorzien van een geïntegreerd systeem met vier camera’s, gps en systemen om botsingen te voorkomen. Daardoor kan hij autonoom witte lijnen trekken op gras, asfalt en gravel. Dat doet hij overigens met milieuvriendelijke, oplosbare verf.

Pitch-R is voorzien van een oplaadbare batterij en als hij is ingeschakeld, beweegt hij zich zelfstandig over het terrein om dat te analyseren en een geschikte plek te vinden voor een voetbalveld. Ongelijk terrein is geen probleem, want Pitch-R kan ook obstakels ontwijken. 

Professioneel niveau

De robot kan voetbalvelden maken voor vijf-tegen-vijf, zeven-tegen-zeven en volwaardige velden voor twee elftallen. Het uittekenen van een voetbalveld is in minder dan twintig minuten klaar. Het resultaat is een perfect professioneel veld dat voldoet aan de UEFA-normen, voor het geval dat Liverpool F.C. en Real Madrid C.F. zich zouden melden. Maar Pitch-R is ook ideaal voor amateurs die spontaan in het weekend of na school of werk hun kunsten willen vertonen. 

Nissan heeft Pitch-R ontwikkeld om de aandacht van jonge voetballiefhebbers te trekken. Pitch-R is de eerste van een serie geavanceerde prototypen voor de ontwikkeling van Nissan Intelligent Mobility-technologieën. In de loop van het volgende UEFA Champions League-seizoen komt Nissan met nieuwe ontwikkelingen.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie