Mascha de Rooij deelt plantentips in Groene Vingers met MAX

Mascha de Rooij deelt plantentips in Groene Vingers met MAX

Redactie Baaz

In Nederland houden we van planten, gemiddeld hebben we er dertien in huis. Toch blijkt de verzorging soms een grote uitdaging. Mascha de Rooij deelt in een nieuwe videoreeks tips voor zowel kamerplanten als tuinplanten. Groene Vingers met MAX is vanaf vandaag te zien op MAX Vandaag

In Groene Vingers met MAX legt Mascha de Rooij onder meer uit welke planten er geschikt zijn voor de koudere plekken in huis. Ook deelt ze tips over de verschillende bestrijdingsmiddelen tegen rouwvliegjes in kamerplanten. De pannenkoekplant is tegenwoordig overal te zien. Het is niet de moeilijkste plant, maar heeft wel een gebruiksaanwijzing. En er zijn meerdere redenen waarom een plant bruine randen heeft. De belangrijkste oorzaken worden op een rij gezet, maar ook is te zien wat eraan gedaan kan worden. En er wordt een trend uitgelicht: hydroponie. Mascha laat stap voor stap zien hoe deze plant met wortels in het water zelf kan worden gemaakt en verzorgd.

"Ook ik houd van groen in mijn huis, van zowel bloemen als planten", vertelt Mascha de Rooij. "Het verzorgen van planten is vaak makkelijker dan je denkt en dat laat ik graag zien. De tips zijn praktisch en meteen toe te passen: zo staan de planten langer en heb je er meer plezier van."

Waarom een videoreeks? Naast lezen over plantenverzorging is het ook handig om te zien hoe tips in de praktijk toegepast kunnen worden. In de video’s legt Mascha de tips stap voor stap uit. Op de pagina Groene Vingers met MAX worden regelmatig nieuwe video's toegevoegd. Op MAX Vandaag zijn meer tips over tuinieren en kamerplanten te vinden in het uitgebreide kamerplantenoverzicht en op de pagina tuin & balkon.

Groene Vingers met MAX
Vanaf vandaag te zien op MAX Vandaag
Presentatie: Mascha de Rooij 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie