Wanneer ondernemen (nog even) niet slim is
Ondernemen? Bekijk eerst dit lijstje

Wanneer ondernemen (nog even) niet slim is

Redactie Baaz
Soms is het verstandig om nog even te wachten met ondernemen. Wanneer is een nieuwe onderneming eventjes geen goed idee?

Vijfmaal 'nee' bij het ondernemen

Nederland telt een recordaantal ondernemingen, meldden we recent nog naar aanleiding van cijfers van de Kamer van Koophandel. We blijven een ondernemend land en juichen de ambities maar al te graag toe.
 
Toch is niet altijd slim om je eigen bedrijf te starten. Check de onderstaande vijf knelpunten: is het antwoord op een of meerdere onderstaande vragen een 'nee'? Denk dan toch maar even wat langer na… 

Motivatie en zelfdiscipline

Ben je wel gemotiveerd genoeg en is er afdoende zelfdiscipline?
Vooral de eerste periode moet je enorm veel doen. De waslijst lijkt soms eindeloos en terugvallen op anderen is er niet altijd bij. Bij tegenvallers is het simpelweg direct opkrabbelen en direct doorgaan. 

Solide basis

Is er een basis?
Een idee lijkt geniaal in je hoofd, maar op papier is het wellicht tienmaal niets of te dun om ermee aan de slag te gaan. Vraag eerst aan mensen die het kunnen weten of jouw ondernemersplan kans van slagen heeft. 

No stress

Heb je snel last van stress?
Ondernemen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je bij het lichtste briesje tegenwind al gaat hyperventileren of last krijgt van langdurige nervositeit, is ondernemen misschien niet het Ei van Columbus. 

Origineel genoeg

Is je ondernemersplan wel origineel genoeg?
Wanneer verschillende ondernemers je al voor zijn geweest met een bijna identieke strategie, is plan B (of C) een betere optie. Wees zo origineel mogelijk. 

Passie bij ondernemen voorop

Voel je passie voor jouw product, merk of dienst?
Bij een 'nee' is het raadzaam om toch nog eens lang na te denken over je plannen. Een succesvolle ondernemer staat voor het volle pond achter zijn waar.
 

Waar je bij het ondernemen juist wel aan moet voldoen? We hebben nog meer advies 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie