Start juist nu met ondernemen!
Ondernemen: juist nu!

Start juist nu met ondernemen!

Redactie Baaz
Twijfel je nog steeds of het wel zo verstandig is om je eigen onderneming te starten? Zonde. Juist nu heerst een prima klimaat om voor jezelf te beginnen.

Ondernemen: alle lichten op groen  

Momenteel is acht procent van de Nederlandse beroepsbevolking ondernemer, zo blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat kan je best weinig noemen, aangezien 79,1 procent van de Nederlanders aangeeft ondernemerschap een goede carrièrekeuze te vinden.
 
De acht procent van nu zal de komende tijd zeker gaan stijgen. Mede dankzij de crisis waardoor men soms gedwongen werd om zelf een bedrijf te beginnen, de vele succesvolle startups en een steeds beter klimaat is 'ondernemen' al lang geen vies of eng woord meer. Drie ultieme redenen waarom dat ondernemen de komende jaren aan populariteit blijft winnen. 

Het aantal zzp'ers blijft groeien

Mark Rutte en zijn VVD kunnen in de handen wrijven: een leven lang voor één werkgever werken wordt meer en meer een zeldzaamheid. Zakelijk Nederland is voor een groot deel afhankelijk van de zzp'ers, waarvan er inmiddels 1 miljoen zijn. Het klopt: er kleven nog steeds veel nadelen (boekhouding, regeltjes, onzekerheid van inkomsten) aan het zelfstandig zijn, toch worden die minder in aantal, mede dankzij de versoepeling van allerlei wetten en financiële regelgeving. 

Ondernemen doet men steeds jonger

Het aantal starters in de leeftijdscategorie 20 tot 35 is volgens cijfers van de Kamer van Koophandel enorm gegroeid. Het is geen vanzelfsprekendheid meer om na je studie direct te gaan werken voor de baas. Waarom niet vers uit de schoolbanken zelf gaan ondernemen? Doe eens ambitieus: start tijdens je studie al. Maar let op, een diploma en de juiste papieren zijn nog steeds erg nuttig en soms zelfs onmisbaar. Vergeet die prioriteiten niet! 

Crowdfunding kansrijker

We schrijven er vaak over en de laatste tijd is het bewijs er meer en meer: het succes van crowdfunding. Je bent niet (alleen) meer afhankelijk van je vaders portemonnee of de welwillendheid van de bank. Wel van belang: een uiterst goed idee met een nog betere onderbouwing en een groot netwerk. Pas dan kan crowdfunding de ultieme kickstarter zijn voor jouw onderneming.

​Nog steeds niet overtuigd? Geeft niets. Dagelijks brengen we je nieuws, tips en toplijstjes waaruit blijkt dat ondernemen voor velen onweerstaanbaar is.   

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie