Wanneer komt jouw bedrijf in aanmerking voor een bedrijfslening?

Wanneer komt jouw bedrijf in aanmerking voor een bedrijfslening?

Redactie Baaz

Als ondernemer is het belangrijk om te innoveren. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat jouw bedrijf de boot mist. Dit kan op termijn verstrekkende gevolgen hebben. Daarom doe je er goed aan zo nu en dan te investeren in jouw bedrijf. Helaas heeft niet ieder bedrijf de financiële middelen om te investeren. Geldt dit ook voor jou?

Dan lijkt het je misschien beter om de investering vooralsnog uit te stellen. Dit kan inderdaad, maar het hoeft niet. Je kunt namelijk een bedrijfslening aanvragen. Voordat je dit doet, ben je ongetwijfeld benieuwd wanneer jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt. In deze tekst leggen we dat haarfijn uit. 

Waarvoor is een bedrijfslening bedoeld?

Wanneer het om investeren gaat, denkt niet iedere ondernemer direct aan een bedrijfslening. Dit komt vooral doordat het niet voor iedereen duidelijk is waarvoor zij zo’n lening kunnen gebruiken. Een zakelijke lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Hierbij kun je denken aan nieuwe machines of voertuigen voor jouw bedrijf, maar ook aan uitbreiding. Grote voordeel van een bedrijfslening is dat je het geld direct op jouw rekening gestort krijgt. Hierdoor hoef je de gewenste uitgave niet langer uit te stellen. Zoek je een financieringsvorm om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen? Kies dan voor zakelijk krediet.

Voorwaarden van een zakelijke lening 

Ben je geïnteresseerd in een zakelijke lening? Dan moet je weten dat deze niet maar zo aan ieder bedrijf verstrekt wordt. Nee, want je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een zakelijke lening te krijgen. Deze voorwaarden kunnen per kredietverstrekker verschillen. Kies je voor een zakelijke lening van New10? Dan moet de rechtsvorm van jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of bv zijn. Bovendien kom je alleen in aanmerking voor zo’n lening als je minimaal vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Is jouw bedrijf actief in de financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheepvaart, adult entertainment, drugs of gokken? Dan heeft het geen zin om een bedrijfslening aan te vragen. Tot slot moet je ook een zakelijke rekening hebben bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB of Regiobank. 

Financiële check

Als je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, denk je mogelijk dat jouw bedrijf een zakelijke lening krijgt. Juich niet te vroeg, want je krijgt namelijk ook nog te maken met een financiële check. Bij de aanvraag van een bedrijfslening moet je namelijk verschillende documenten aanleveren, zoals je bij- en afschrijvingen en de jaarrekening. Op basis van deze gegevens ontvang je vervolgens een persoonlijk aanbod. Ga je hiermee akkoord? Dan dien je vaak aanvullende informatie toe te voegen. Wanneer alles in orde is en je akkoord gaat met het voorstel, wordt de bedrijfslening definitief.

Hoe ziet zo’n lening eruit?

Ook na het afsluiten van een bedrijfslening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo heeft een zakelijke lening altijd een looptijd van maximaal 5 jaar. Desgewenst kun je voor een kortere looptijd kiezen. Je lost af door maandelijks een afgesproken bedrag over te maken naar de kredietverstrekker. Dit bedrag is inclusief zakelijke lening rente. Bij het afsluiten van de lening wordt het rentepercentage vastgesteld. Deze ligt doorgaans tussen de 2,6 en 9,7 procent. De rente staat de gehele looptijd van de lening vast, waardoor je exact weet hoeveel je maandelijks terug moet betalen. Los je iedere maand keurig af? Dan is jouw bedrijfslening aan het einde van de looptijd volledig terugbetaald.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie