Waarom moet je jouw auto verzekeren voordat je de weg op gaat?

Waarom moet je jouw auto verzekeren voordat je de weg op gaat?

Redactie Baaz

Heb je een nieuw voertuig gekocht en wil je nu jouw auto verzekeren? Dan moet je goed weten waarom je dit eigenlijk doet. Je hebt er immers wel een maandelijkse kostenpost bij als je de verzekering afgesloten hebt. Ondanks deze lasten krijg je er ook veel voor terug als je de juiste dekking hebt gekozen. Maar wat zijn dan de redenen om een verzekering af te sluiten? Dit begint al bij de wettelijke verplichting die met de aanschaf van een voertuig komt. Je mag namelijk de weg niet op zonder verzekerd te zijn. Onverzekerd rondrijden kan jou hoge boetes geven, maar ook het afnemen van jouw rijbewijs. Tevens kan het extra problemen opleveren als je in een ongeval terechtkomt. 

 

Een financiële bescherming tijdens een ongeval

Een andere reden voor jouw auto verzekeren is vanwege de financiële bescherming die je hiermee krijgt. Iedereen kan wel eens in een ongeluk terechtkomen. Een ongeluk kan in eerste instantie een kleine kostenpost zijn. Een ernstiger ongeval loopt al snel hoog in de kosten. In dit geval ben je blij dat de verzekering jou bijstaat. De juiste dekking kan de kosten dekken die komen met de aansprakelijkheidsclaim bij de tegenpartij, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig dekken als je een uitgebreidere dekking hebt uitgekozen. Jij hoeft jouw spaarrekening niet meer te plunderen om de reparatiekosten of vervanging te bekostigen. In plaats daarvan betaal je alleen het eigen risico, waarna de verzekering de rest achter de schermen voor jou regelt. 

Zowel jezelf als anderen beschermen

Een goede all-risk autoverzekering is zowel een bescherming voor jezelf als voor anderen. De verzekering dekt namelijk in eerste instantie de schade die je toebrengt aan anderen en hun eigendommen. Bij de meest uitgebreide verzekering is ook de schade aan jouw eigen voertuig gedekt. Daarbij gaat het niet alleen om de rekeningen voor de reparaties of vervanging van de auto. Ook kan medisch letsel vergoed worden. Mocht iemand gewond raken tijdens het ongeluk, zijn de medische rekeningen geen kostenpost meer en staan deze rekeningen het herstel ook niet meer in de weg. Je hoeft nergens meer over wakker te liggen en kan je richten op de zaken die er echt toe doen. 

Een dekking die bij je past

Als laatste kan je met een goede all-risk autoverzekering of een van de andere dekkingen veel flexibiliteit verwachten. Een autoverzekering moet volledig bij je passen en dat kan alleen als je de juiste keuzes maakt. Er zijn een groot aantal dekkingen te vinden. De basis kan je steeds verder uitbreiden en met behulp van aanvullende verzekeringen nog meer op jouw situatie aanpassen. Zo kan je alles beschermen wat je nodig hebt. Of het nu gaat om jouw gloednieuwe auto of een tweedehands model: je vindt een dekking die volledig bij je past. Je bent beschermd en je kan de ritten maken die je voor ogen had. Zo hoef je jouw nieuwe auto niet meer te laten staan.    

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie