Waar op te letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

Waar op te letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

Redactie Baaz

Een vloer maakt of breekt de ruimte waarin je leeft! Zo kun je een vloer hebben waarbij je weet dat deze eigenlijk niet meer goed is of kun je gewoon op zoek zijn naar een nieuwe frisse wind in het kantoorpand. Een keuze voor een nieuwe vloer maak je niet in 1 dag, want je moet er voor een lange periode tegenaan kijken. Dat niet alleen, er zit vaak ook een hoog prijskaartje aan verbonden waarbij je er toch al snel wat langer over nadenkt. Geen zorgen, we helpen je graag met wat tips en tricks voor het kiezen van de juiste vloer. Lees je mee?

Het soort materiaal

Of je nu gaat voor laminaat, tegels of vloerbedekking: er zijn zoveel keuzes dat het belangrijk is om te bepalen welke type materiaal je wilt. Misschien ben je wel op zoek naar projecttapijt voor op kantoor of juist laminaat om een strakke uitstraling te creëren. Wat je ook kiest: het is belangrijk om jezelf af te vragen welke sfeer je wilt uitstralen in de ruimte. Kies je een nieuwe vloer vooral vanuit praktische overwegingen, moet de vloer tegen een stootje kunnen of wil je juist graag een luxueuze uitstraling creëren? Er wordt tegenwoordig veel voor parket gekozen, omdat hier veel verschillende kleuren beschikbaar zijn. Ook zijn PVC stroken ideaal om je eigen patroon, kleur en stijl van je vloer vast te leggen.

Wel of geen vloerverwarming

Wist je dat niet iedere vloer geschikt is voor vloerverwarming? Tegenwoordig hebben niet alleen veel huizen, maar ook kantoorpanden vloerverwarming. Zo verhoog je niet alleen het (werk) comfort, maar kun je daarmee ook energie besparen. Met vloerverwarming kun je namelijk de temperatuur lager instellen, waardoor je al snel zo’n 10 tot 20% op je energierekening kunt terugverdienen. Wanneer je graag vloerverwarming in huis wilt, is het dus goed om de juiste informatie te verzamelen voordat je een definitieve keuze maakt. Zo voorkom je dat je in een later stadium tegen onverwachte problemen (en kosten) aanloopt.

Vergeet het onderhoud niet

De meeste mensen die een nieuwe vloer bestellen, willen er dan het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden. Het is verstandig om hier naar te kijken alvorens je een nieuwe vloer uitkiest. De ene vloer is namelijk onderhoudsvriendelijk, terwijl de andere vloer juist meer onderhoud nodig heeft. Laminaat is bijvoorbeeld vaak wat lastiger schoon te maken waarbij kleine plassen water al snel in de vloer kunnen trekken. Tegels daarentegen zijn vaak heel makkelijk in onderhoud, maar kunnen wel een bepaalde sfeer geven die niet iedereen graag ziet. Kortom: de keuze van je vloer hangt helemaal af van je eigen smaak en functionaliteit en daarom goed om hier voor jezelf een balans in te maken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie