Vuhl 05RR komt richting Nederland

Jordi Smit
De Vuhl 05RR maakt binnenkort zijn opwachting in Nederland. De wagen wordt gezien als een sportieve, lichtgewicht roadster van Mexicaanse komaf.

Goodwood Festival of Speed

De Mexicaanse sportautobouwer Vuhl presenteerde al tijdens het Goodwood Festival of Speed in 2016 de 05RR op basis van de Vuhl 05. Hoewel het na de onthulling lange tijd stil bleef, heeft het autobedrijf nu kenbaar gemaakt de verkoop eindelijk te starten in de Verenigde Staten, Mexico en dus Europa.

Vuhl 05RR: voor echte leefhebbers

De Vuhl 05RR is een auto voor de echte liefhebbers. De extreme tweezitter is ontdaan van luxe en voorzien van nog meer power voor nog betere prestaties. Ten opzichte van de Vuhl 05 weegt de RR-uitmonstering 65 kilogram minder. Tet totaalgewicht komt nu uit op 660 kilogram.

LEES OOK: Kia e-Niro: volledig elektrische auto

Specificaties Vuhl 05RR

De Vuhl 05RR wordt aangedreven door een 2,3-liter Ecoboost-viercilinder van Ford, die ook in de Mustang ligt. Doordat de monocoque is opgetrokken uit een mix van aluminium en koolstofvezel, weegt de auto slechts 640 kilo. De sprint van nul naar honderd duurt 2,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 254 km/u. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Engeland gaat de 05RR zo’n 120.000 pond kosten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi