Vrouwelijk talent: waarom geen carrière in de digitale technologie?

Vrouwelijk talent: waarom geen carrière in de digitale technologie?

Redactie Baaz
RightBrains, een kennis- en carrièreplatform voor vrouwen in het digitale werkveld, introduceert een gids die vrouwen een breder perspectief biedt op een carrière in de digitale technologie.

Met deze Career Guide wil RightBrains het vrouwelijk talent inspireren en informeren in hun carrièretraject om zo het gat tussen de huidige vraag naar digitaal talent en het aanbod te verkleinen. 

De gids laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien dat een carrière in de digitale technologie juist nu in deze periode van digitale transformatie, zo goed voor vrouwen is weggelegd. 

RightBrains Career Guide voor vrouwelijk talent

De RightBrains Career Guide geeft informatie over technologietrends en over de mogelijkheden die deze bieden voor een carrière. Daarnaast zijn er verhalen te vinden van ondernemers in het digitale werkveld en praktijkervaringen van vrouwen in verschillende fasen van hun carrière

Een groot aantal bedrijven waaronder Nationale Nederlanden, Cisco, Oracle, Rabobank, SAP, Conclusion, APG, Stater, Landal Greenparks, BearingPoint, Anderson MacGyver, CBR, KPN, RoyalFloraHolland en TomTom hebben aan de totstandkoming bijgedragen. 

Digitale transformatie

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: 'In de Career Guide laten we zien hoe juist vrouwen met hun talenten een rol kunnen spelen in de digitale transformatie. Zo’n gids bestond nog niet en we denken hiermee in een duidelijke behoefte te voorzien door carrièremogelijkheden concreet te maken met voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is nu om elk jaar een nieuwe versie van de gids uit te brengen. Door de vele voorbeelden en praktische informatie over het digitale werkveld is de gids ook nuttig voor docenten, mentoren en ouders.'

De RightBrains Career Guide is als papieren boek verkrijgbaar op de website van RightBrains en komt ook als een e-book beschikbaar op de website van RightBrains, op websites van de organisaties die aan de gids hebben bijgedragen en op websites van universiteiten en andere relevante online platforms. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie