Vredestein zomerband geselecteerd voor eerste montage door BMW Group

Vredestein zomerband geselecteerd voor eerste montage door BMW Group

Redactie Baaz

De Vredestein Ultrac zomerband is door de BMW Group gekozen als originele uitrusting (OE) voor de X2 en 5 Serie. Daarnaast wordt een bestaande leveringsovereenkomst voor de BMW X1 uitgebreid met een extra Ultrac-bandenmaat.

De overeenkomst met Apollo Tyres, eigenaar van Vredestein, houdt in dat de geleverde Ultrac-banden, in de maatspecificatie 225/55 R18 102 Y XL, worden gemonteerd op voertuigen geproduceerd in de Duitse vestigingen van de Group.

Dit is de meest recente overeenkomst tussen de BMW Group en Apollo Tyres, na de eerste montage van de Vredestein Ultrac bij de X1 (205/65 R17 100Y XL), en in drie maten (205/65R16 95W, 205/60R17 97W XL en 225/50R18 99W XL) bij de BMW 2-serie Active Tourer.

Om BMW-klanten verder te ondersteunen bij het onderhouden van BMW, zijn Ultrac-banden beschikbaar op de vervangingsmarkt en via dealers van de BMW Group.

De Vredestein Ultrac wordt geproduceerd in de Gyöngyöshalász-fabriek van Apollo Tyres in Hongarije. Hij biedt indrukwekkende grip en rolweerstand en is ontwikkeld om veilig en aangenaam rijden in zowel natte als droge omstandigheden mogelijk te maken. De band heeft een ‘A’-classificatie voor grip op nat wegdek, waarmee hij voldoet aan de eisen die BMW Group stelt op het gebied van veiligheid en prestaties. De band is geschikt voor een breed scala aan gezinsauto’s en compacte auto’s.

Benoit Rivallant, president Europe bij Apollo Tyres Europe: “Ons R&D-team heeft onvermoeibaar gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van ons Ultrac-assortiment om hoge prestaties, duurzaamheid en veiligheid te leveren, in een pakket dat geschikt is voor een breed scala aan voertuigen. We zijn er trots op om de BMW X2 en de 5 Serie toe te voegen aan onze groeiende lijst met voertuigen die af-fabriek zijn uitgerust met Ultrac-banden.”

In de meest recente zomerbandentest loofde Auto Express de Ultrac om zijn ‘uitstekende prestaties bij nat weer, vooral onder zware omstandigheden’. De Ultrac bereikte ook de tweede plaats in de zomerbandengroep van Auto Zeitung in 2022. Tijdens de test beschreef het Duitse autotijdschrift de Ultrac als een ‘zeer aan te bevelen’ band voor gebruik onder verschillende omstandigheden en in regio’s met vaak onvoorspelbaar weer.

Ga voor meer informatie over de Vredestein Ultrac naar: https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie