Vredestein introduceert de beste serie Ultrac-zomerbanden in zijn klasse

Vredestein introduceert de beste serie Ultrac-zomerbanden in zijn klasse

Redactie Baaz

Het Nederlandse premium bandenmerk Vredestein heeft een geheel nieuwe serie Ultrac-zomerbanden geïntroduceerd, die de beste prestaties in hun klasse leveren op zowel nat als droog wegdek. De nieuwe Ultrac-band is met de focus op veiligheid en comfort ontwikkeld door het R&D-centrum van Apollo Tyres in Enschede en is leverbaar in maten van 15 tot 18 inch, waardoor deze band ideaal is voor een breed scala aan gezinsauto's en compacte auto's.

  • Levert de beste prestaties op nat en droog wegdek in zijn klasse
  • Zorgt voor een lager brandstofverbruik en lagere emissies dan zijn voorganger
  • Nog meer comfort, en ook de dynamiek en akoestiek zijn door de technici van Vredestein verbeterd

Naast de karakteristieke aantrekkelijke uitstraling van Vredestein zorgt de gloednieuwe Ultrac-bandenserie voor een ongeëvenaard rijgedrag, ook in bochten en bij hoge snelheden, met 15% betere prestaties op nat en droog wegdek ten opzichte van zijn voorganger. Dit is het resultaat van een verbeterde bandconstructie met een meer vierkant contactvlak, een stijver loopvlakpatroon en een middenrib met parabolische dwarsgroeven, die de stuurrespons en precisie verbeteren voor een veilige en dynamische rijervaring. Bovendien zorgt de 5% betere rolweerstand van de band voor een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Het innovatieve R&D-team van Vredestein maakte gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van compounds voor 10% betere remprestaties in vergelijking met zijn voorganger op droge en natte ondergronden. De nieuwe Ultrac-band bevat namelijk 50% meer unieke, tractieverhogende silica- en harscompounds, in combinatie met multifunctionele polymeren.

Comfort was een prioriteit voor Vredestein en het bedrijf wilde de rijbeleving optimaliseren. De schokabsorptie is verbeterd door een lagere hielvulstrookhoogte, een geoptimaliseerde wangconstructie en een grotere flexzone voor een stillere rit. Voorts is de profielafstand van de band geoptimaliseerd bij verschillende banddiameters om het akoestische comfort te verhogen.

Yves Pouliquen, Sales and Marketing Director Europe, zei: "Voortbouwend op meer dan twee decennia ontwikkeling, zorgt de gloednieuwe Ultrac-band voor een grote sprong vooruit op het gebied van rijgedrag, comfort en geluidsreductie in de zomerbandenmarkt. Onze R&D-technici hebben nieuwe prestatieniveaus en een minimale rolweerstand gerealiseerd voor een band met de beste prestaties in zijn klasse, superieur comfort en een uitmuntend uiterlijk."

Omdat zomerbanden de dominante keuze blijven voor automobilisten in veel Europese markten, is de nieuwe Ultrac-variant zeer belangrijk voor het merk Vredestein. Het bedrijf is van mening dat het nieuwe aanbod zijn merkpositie in belangrijke markten zal versterken en tegelijkertijd de gerenommeerde hoogwaardige prestatiekwaliteiten van Vredestein zal versterken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie