NPO 3FM staat vooraan bij Pinkpop: optredens van Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Froukje en De Jeugd van Tegenwoordig

NPO 3FM staat vooraan bij Pinkpop: optredens van Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Froukje en De Jeugd van Tegenwoordig

Redactie Baaz

Thuisblijvers hoeven ook dit jaar niets te missen van de optredens, backstage-interviews en festivalsfeer op Pinkpop. Met de 53e editie van het festival in aantocht is NPO 3FM het hele weekend te horen vanuit Landgraaf, met live muziek van onder meer Maneskin, Nothing but Thieves, Keane, Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Froukje en De Jeugd van Tegenwoordig. Dit jaar slaat 3FM de handen ineen met de dj’s van NPO Radio 2, die op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur uitzending maken. Alles rondom Pinkpop is te vinden in de gratis NPO Luister-app, met livesessies, podcasts en optredens van afgelopen jaren.

Tijdens Pinkpop komt 3FM het hele weekend live vanaf de 3FM-studio op het festivalterrein in Landgraaf uit. Vrijdag tussen 16.00 en 19.00 is 3FM-dj Rob Janssen te horen, gevolgd door Jamie en Olivier van 19.00 tot 22.00 uur. Eva Koreman en Mart Meijer sluiten de Pinkpop-vrijdag af tussen 22.00 en 01.00 uur.

Op zaterdag en zondag zijn van 16.00 tot 19.00 uur Mark van der Molen en Mai Verbij te horen, daarna Jamie en Olivier tussen 19.00 en 22.00 uur. Sophie Hijlkema en Mart Meijer sluiten de avond op zaterdag en zondag tussen 22.00 en 01.00 uur af. In het Pinkpopweekend komen onder meer S10, Yungblud, Froukje, Keane, Hozier, Pommelien Thijs en De Jeugd van Tegenwoordig langs voor interviews, doen 3FM-dj’s live verslag vanaf het festivalterrein en kunnen de thuisblijvers meegenieten van live-optredens. 

3FM Telefooncel op Pinkpop. Foto: Ben Houdijk/3FM 

3FM Telefooncel

Op het Pinkpopterrein staat de 3FM Telefooncel waar bezoekers unieke backstageprijzen kunnen winnen. Door te bellen met de 3FM telefoonlijn maken zij kans op onder andere een cocktailworkshop met Nothing But Thieves, een meet & greet met Cian Ducrot of livesessies van Keane, Froukje, Pommelien Thijs of Henry Moodie. Wie het niet gelukt is om de backstageprijzen te winnen, wordt getrakteerd op het 3FM Festivalkleedje. Een echt collectorsitem! Ga voor meer informatie over Pinkpop en de andere festivals deze zomer naar 3fm.nl/festival. 

Pinkpop liveshows

3FM brengt op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur de show van De Jeugd van Tegenwoordig live. En ook is een deel van het optreden van Froukje live te volgen. Op Pinkpop-zondag begint de live-avond met het gehele optreden van Hozier, tussen 19.25 en 20.25 uur. Daarna kunnen thuisblijvers genieten van de volledige show van Sam Smith van 20.25 tot 21.55 uur. 3FM sluit Pinkpop af met live muziek van niemand minder dan headliner Ed Sheeran.

Pinkpop op NPO Radio 2

NPO Radio 2 doet dit jaar voor het eerst live verslag vanaf Pinkpop in Landgraaf. DJ’s Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zijn op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur live vanaf het Pinkpopterrein te horen. Ze doen sfeerverslag van het festival, spreken de optredende artiesten én bezoekers over de veelbelovende 53e editie.

NPO Luister 

Mis niets van Pinkpop via de gratis NPO Luister-app. Op NPO Luister zijn dit jaar de volledige en exclusieve backstage sessies met Pinkpop-artiesten als Keane, Froukje, Pommelien Thijs, Ilse de Lange en Henry Moodie terug te vinden. Voor wie meer verdieping zoekt zijn er podcasts rondom Pinkpop, zoals bijvoorbeeld Studio Pinkpop (NTR) met Eva Cleven, Vera Siemons en Frank Evenblij. Of De Pinkpop After podcast van 3FM-dj Obi Raaijmakers (NTR), voor iedereen die op weg naar huis is en geen genoeg kan krijgen van Pinkpop. De eerste aflevering staat zondagavond online, waarin Obi artiesten spreekt, backstage verhalen brengt en recensies behandelt. De tweede aflevering verschijnt dinsdag 25 juni. Uiteraard zijn ook de live-uitzendingen van NPO 3FM en NPO Radio 2 vanaf het Pinkpopterrein te beluisteren via NPO Luister.

Eva Cleven, Vera Siemons en Frank Evenblij presenteren Pinkpop 2024. Foto: Set Vexy/NTR

Pinkpop 2024 live op NPO 3 en NPO 2 extra

Voor de muziekliefhebbers die er niet bij kunnen zijn, niet voor iedere dag een kaartje hebben of na afloop nog willen nagenieten: geen paniek! Eva Cleven, Vera Siemons én Frank Evenblij presenteren dit jaar Pinkpop 2024 live op NPO 3. Behalve dat er in de uitzending heel veel optredens te zien zijn, bespreken ze de meest opvallende momenten en nemen ze de kijker mee naar de artiesten backstage. 

Uitzending op NPO 3 Pinkpop 2024:

  • zaterdag 22 juni om 21:15 uur bij de NTR op NPO 3
  • zondag 23 juni om 19:40 uur én om 23:10 uur bij de NTR op NPO 3 

Pinkpop 2024 live is een samenwerking van BNNVARA, VPRO en NTR. 

Op NPO 2 extra is het festival ook non-stop te volgen, vanaf vrijdagochtend 12:00 tot zondagnacht 00:30. De zender is voor iedereen te zien via NPO Start of online: www.npo.nl/npo2extra

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie