Vijf tips om je bedrijf tijdens de feestdagen te beveiligen

Vijf tips om je bedrijf tijdens de feestdagen te beveiligen

Redactie Baaz
Zitten jij en je werknemers thuis aan de pepernoten, banketstaaf of onder de kerstboom? Dan kan het zomaar zijn dat kwaadwillenden hun kans schoon zien en eens een kijkje in je bedrijfspand nemen. Tyco geeft vijf handige tips om je pand tijdens de feestdagen extra te beveiligen.

Het is vroeg donker, veel werknemers hebben vrije dagen opgenomen en zelf neem je misschien ook wel een paar dagen vrij. Kortom: je bedrijf heeft te maken met onderbezetting of is zelfs helemaal gesloten tijdens de feestdagen. Om te voorkomen dat ongewenste personen zichzelf toegang verlenen tot je pand en het ontdoen van allerhande apparatuur, zul je het extra goed moeten beveiligen.

Tyco Integrated Fire & Security is specialist op het gebied van (brand)beveiligings- en veiligheidsoplossingen en geeft tips om de decemberperiode veilig door te komen.

1. Benut middelen optimaal

Sommige bedrijven hebben eerder in een camerasysteem geïnvesteerd en besteden er daarna nauwelijks meer aandacht aan. Zeker als er al beveiligingsmiddelen beschikbaar zijn, is het interessant om de huidige situatie nog eens onder de loep te nemen. Vaak worden de mogelijkheden onvoldoende benut, terwijl een eenvoudige upgrade een grote verbetering kan betekenen voor de veiligheid. Camerabeelden kunnen bijvoorbeeld via een IP-verbinding live worden doorgeschakeld naar een particuliere alarmcentrale (PAC) zodat er altijd toezicht is, ook als er geen beveiligingsmedewerker aanwezig is.

2. Bundel krachten

Vaak zien we dat bedrijven zijn verzameld afgelegen bedrijventerreinen. Dit maakt het veiligheidsrisico nog groter, zeker in rustige periodes zoals december. Het is verstandig om met buurbedrijven de krachten te bundelen en maatregelen te nemen om de veiligheid te verhogen. Maatregelen zijn zo niet alleen effectiever; ook de investering wordt door de bedrijven gezamenlijk gedragen. Bovendien kan de gemeente geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij een gezamenlijke aanpak, waardoor de effectiviteit nog groter wordt.

3. Maak gebruik van moderne technologie

Onterecht wordt vaak gedacht dat een uitgebreid veiligheidsbeleid alleen is besteed aan organisaties met een groot budget voor beveiliging. Maar dankzij moderne technologieën is veiligheid tegenwoordig voor zowel grote als kleine organisaties heel toegankelijk. Videobewaking op IP-gebaseerde systemen is in veel gevallen een goed alternatief voor fysieke bewaking, terwijl het om een kleinere investering vraagt. De nieuwste technologieën maken het zelfs mogelijk vanaf een draagbaar device in te loggen op de live-verbinding, zodat er op elk moment en op elke locatie kan worden meegekeken.

4. Profiteer van toezicht op afstand

Moderne technologieën, zoals Video Solutions as a Service (VSaaS) maken het mogelijk om flexibel met beveiliging om te gaan. De dienst kan worden aangepast aan de behoeften van dat moment. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van video-verificatie: bij een alarm verifieert het PAC direct het alarm. De politie reageert met hoogste prioriteit op geverifieerde alarmen. Daarnaast behoren video guard tours tot de mogelijkheden. Deze tours kunnen worden vergeleken met surveillancerondes door bewakingsdiensten, alleen gebeurt dit nu volledig via video.

5. Denk aan details

Door alert te zijn op kleine details, kan er al veel worden verbeterd aan het huidige beveiligingsniveau. Zo is het verstandig om te zorgen voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk vermindert de kans op inbraak met maar liefst negentig procent. Ook heeft licht veel effect op veiligheid. Een eenvoudige tijdschakelaar op binnen- en buitenverlichting zorgt ervoor dat het lijkt of er iemand in het gebouw aanwezig is en dat schrikt inbrekers af.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie