Verzeker je als ZZP’er

Verzeker je als ZZP’er

Redactie Baaz

Als ZZP’er profiteer je van vrijheid. Het is één van de redenen waarom je ooit voor jezelf bent begonnen. Als ondernemer heb je echter ook behoorlijk wat verantwoordelijkheden, dus is het noodzakelijk om zekerheid in te bouwen.

Wist je dat je als ZZP’er verantwoordelijk bent voor alle financiële schade die jouw bedrijf leidt? Als ondernemer mag je fouten maken, tegelijkertijd draai je daar zelf voor op. Het afsluiten van een verzekering is een waardevolle voorzorgsmaatregel. Wat het belangrijkste is om mee te verzekeren? Wij nemen het met je door. 

Inboedelverzekering

Over vele onderdelen van je onderneming kun je overzicht houden, maar een incident als inbraak, storm of brand is soms niet te voorkomen. Jij denkt waarschijnlijk net als de gemiddelde ondernemer dat de kans klein is dat dit zich voordoet, maar niets is minder waar. In honderden, zo niet duizenden bedrijfspanden vinden jaarlijks branden plaats. Je doet er daarom verstandig aan een inboedelverzekering te nemen, zodat je de kans op financiële risico’s verkleint.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Stel: je gaat langs bij een potentiële klant. Je schudt handen met de directeur van het bedrijf, komt binnen en loopt mee naar zijn kantoor. Terwijl je jouw tas op het bureau neerzet, stoot je per ongeluk zijn laptop. Het apparaat breekt. Een menselijke, maar peperdure fout. Geen probleem: met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten (deels) voor je vergoed.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als jij in een beroepsgroep zit waar fouten je duur komen te staan, dan is het het overwegen waard om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering is vooral handig als het om adviserende of controlerende beroepen gaat. Let wel dat premies in kosten oplopen wanneer de mogelijke boetes die aan je werk kleven torenhoog zijn. Bevraag daarom of je deze verzekering écht nodig hebt.

Rechtsbijstandsverzekering

Wie volledige verantwoordelijkheid voelt over zijn onderneming, heeft het vaak zwaar. Je weet niet altijd wat voor mensen je aanneemt en of jouw klanten en partners volledig te vertrouwen zijn. Heb je een zakelijke meningsverschil? Dan sta je er vaak alleen voor. Een rechtsbijstandsverzekering kan je echter ondersteunen door van juridische hulp te voorzien.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht je als ZZP’er ooit arbeidsongeschikt raken, dan krijg je geen uitkering van de overheid. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor je financiële leven. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering helpt je om een dergelijk vangnet op te bouwen. Wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvang je een maandelijkse uitkering van je verzekering. Daardoor kom je als ondernemer niet geheel zonder inkomen te zitten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie