Vertiv introduceert een nieuw remote power panel en busway-systeem voor het standaardiseren, vereenvoudigen en opschalen van datacenters

Redactie Baaz
ertiv™ Liebert® RXA en Liebert® MBX brengen flexibele en veilige stroomverdeling naar de edge, colocatieomgevingen en middelgrote datacenters.

Vertiv (NYSE: VRT), wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert vandaag twee nieuwe stroomverdelingssystemen die het beheer en de schaalbaarheid van datacenters vereenvoudigen.

Het eerste systeem is de Liebert® RXA remote power panel (RPP). Deze flexibele en veilige oplossing voor stroomverdeling heeft een van de meest compacte afmetingen die er maar op de markt verkrijgbaar zijn. Het tweede systeem is de Liebert® MBX busway. Deze oplossing voor datacenters van elke omvang biedt betrouwbare stroomverdeling boven de racks, zodat er vloerruimte overblijft voor apparatuur. Beide systemen zijn per direct verkrijgbaar in de regio EMEA.

Binnen veel datacenters wordt traditioneel gebruikgemaakt van speciaal ontwikkelde stroomverdelingssystemen om serverracks van voeding te voorzien. De ontwikkeling van deze maatwerkoplossingen gaat echter met langere doorlooptijden gepaard. Bovendien zijn deze oplossingen niet vooraf gecertificeerd door original equipment manufacturers (OEM’s). Dit kan voor complicaties zorgen tijdens het onderhoud.

Een in de praktijk bewezen alternatief voor op maat ontwikkelde stroomverdelingssystemen, en systemen voor toepassingen met hoge stroomdichtheid in het bijzonder, is een gestandaardiseerde RPP, zoals de nieuwe ruimtebesparende Liebert RXA. Dit systeem kan op flexibele wijze worden opgesteld in datacenters, serverruimtes en netwerkkasten. De in de fabriek geassembleerde, geteste en gecertificeerde Liebert RXAbiedt kant-en-klare stroomverdeling, zodra die met stroomgroepen is verbonden. Dit vereenvoudigt de inbedrijfstelling, uitbreiding en het beheer van grootschalige datacenternetwerken.

Het systeem combineert flexibele functionaliteit met een keur aan configuratieopties om ondersteuning te bieden voor uiteenlopende locatiebehoeften, toekomstige groei en een optimaal gebruik van vloerruimte. Deze nieuwe generatie van gestandaardiseerde RPP’s biedt daarnaast intelligente ingebouwde monitoringfunctionaliteit en kan dankzij het intelligente stroombewakings- en systeembeheersysteem Vertiv™ Liebert® DPM sneller reageren op stroomdisbalans. Dit voorkomt problemen die kunnen resulteren in schade aan serverapparatuur en ongeplande downtime en draagt daarmee bij aan een optimale beschikbaarheid van bedrijfskritische systemen. De Liebert RXA heeft dankzij zijn innovatieve ontwerp een van de meest compacte vormfactoren die op de markt te vinden zijn. Vingerveilige functies dragen daarnaast bij aan verbeterde veiligheid van operators.

Als het gebruik van vloerruimte simpelweg geen optie is, biedt de Liebert® MBX busway een veelzijdige oplossing voor installatie boven racks voor betrouwbare en schaalbare stroomverdeling in datacenters van elke omvang. Het inherente voordeel van deze oplossing is maximalisatie van de koude luchtstroom. Dit hoogwaardige modulaire busbar-systeem biedt met diverse capaciteits- en verbindingsopties ondersteuning voor aanpassing en uitbreiding met een minimale noodzaak van externe ondersteuning. Bedrijven kunnen hun infrastructuur voor stroomverdeling op die manier op kostenefficiënte wijze aanpassen en optimaliseren. De hot swappable aftakkasten en aanpasbare busbar combineren optimale flexibiliteit en beschikbaarheid met continue stroomtoevoer naar bedrijfskritische workloads, ook tijdens upgrades en wijzigingen van de indeling. Het lichte en robuuste aluminium chassis van het busbar-systeem is gecertificeerd voor beschermingsklasse IP2X en voldoet aan de eisen van IEC 61439-2. De oplossing biedt met ingebouwde vingerveilige functionaliteit en een ‘ground-first/break-last’-ontwerp optimale veiligheid tijdens het onderhoud.

“Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de stroomvoorzieningsinfrastructuur van datacenters. Dit is het gevolg van de hoge kosten van datacenterruimte, de toevloed aan apparatuur en de overstap op hogere stroomdichtheden. Deze infrastructuur moet daarom veilig, schaalbaar en snel inzetbaar zijn”, zegt Giovanni Zanei, senior director AC Power Global Offering & EMEA Business Leader senior director bij Vertiv. “Deze eenvoudig installeerbare nieuwe systemen bieden stroomverdeling die compact en flexibel genoeg is om te voorzien in de voortdurend veranderende eisen. Colocation providers en datacenterbeheerders kunnen met deze oplossingen van Vertiv de uptime waarborgen met hoogwaardige apparatuur die door een wereldwijd actieve fabrikant is ontwikkeld en gecertificeerd.”

De Liebert RXA en Liebert MBX vormen een aanvulling op het uitgebreide aanbod van oplossingen voor stroomverdeling van Vertiv, dat onder meer stroomverdelingsunits voor serverruimes en Vertiv Geist™-racks omvat.

Zie voor meer informatie over de belangrijkste voordelen van de Liebert RXA en Liebert MBX en de verschillen tussen deze systemen de infographic How to Choose the Right Power Distribution System for Your Data Centre en whitepaper Choosing the Best Power Distribution Unit for Your Data Centre.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie