Verduurzaam je organisatie in de komende jaren  
Zeventien Sustainable Development Goals

Verduurzaam je organisatie in de komende jaren  

MVO
Redactie Baaz

Ondernemers hebben om verschillende redenen baat bij een verduurzaming van hun organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat consumenten het thema duurzaamheid steeds vaker meenemen in hun keuze tussen twee aanbieders.

Het gaat hierbij niet uitsluitend om de duurzaamheid van een product zelf, maar ook om de duurzaamheid van de manier van werken van een organisatie. Inzetten op duurzaamheid kan op verschillende manieren. Kies bijvoorbeeld voor een investering in elektrische pallettrucks, boven het vernieuwen van de modellen op diesel of benzine. Ook het scheiden en beperken van reststromen in de organisatie helpt om de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf tot een minimum te beperken. 

Tip: kijk eens naar de zeventien Sustainable Development Goals die zijn opgesteld om de wereld richting 2030 een stukje beter te maken. Het geeft je een beeld van de manier waarop je als organisatie bij kunt dragen aan verduurzaming van de wereld om je heen.

Wagenpark van de organisatie langzaamaan verduurzamen

Reeds werd de investering in een elektrische pallettruck genoemd. Er zijn meer professionele hulpmiddelen waarvan je een elektrisch model aan kunt schaffen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een elektrische stapelaar, onder meer aangeboden door een partij als Equipment4U. Of denk aan een elektrische veegmachine. Deze veegmachines worden niet alleen binnen grote bedrijfspanden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook in parkeergarages.

Overstappen op elektrische leaseauto’s en leenauto’s

Bied jij medewerkers een leaseauto aan? Kies in dat geval niet langer voor een model op benzine of diesel, maar stap over op elektrische alternatieven. Deze auto’s hebben zich dermate sterk ontwikkeld, dat de actieradius groot genoeg is om medewerkers vanuit huis naar kantoor, of vanaf het kantoor naar een klant te laten rijden zonder het tussendoor te moeten laten pauzeren. Er zijn steeds meer organisaties die uitsluitend nog elektrisch rijden. Een dergelijke stap is logischerwijs niet alleen interessant voor het verduurzamen van leaseauto’s; stap ook met je leenauto’s over op een elektrisch model.

Combineer een elektrisch wagenpark met zonnepanelen

De keuze voor elektrische pallettrucks, stapelaars en leaseauto’s wordt nog interessanter, wanneer je een elektrisch wagenpark combineert met zonnepanelen. Een bedrijfspand of werkplaats heeft vaak een plat dak. Deze daken zijn zeer geschikt voor de montage van zonnepanelen. Niet voor niets; het is op een plat dak mogelijk zonnepanelen in precies de juiste hoek te monteren. Daarbij kun je voor een montagesysteem kiezen waarmee je zowel zonnepanelen op het oosten, als op het westen hebt. De opbrengst van de zonnepanelen zal hierdoor optimaal zijn. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie