Vakbonden stemmen in met pensioenakkoord

Vakbonden stemmen in met pensioenakkoord

Redactie Baaz
Na ongeveer tien jaar onderhandelingen voeren hebben de vakbonden FNV en CNV zaterdag ingestemd met de pensioenhervormingen. Zowel werkgeversorganisaties als politici en andere vakbonden reageren over het algemeen positief op het pensioenakkoord.

Reacties pensioenakkoord

De leden van de vakbonden hebben met grote meerderheid vóór de nieuwe pensioenplannen gestemd. ‘De leden van de FNV en het CNV hebben hun stem laten horen. We hebben een goed akkoord voor een toekomstbestendig pensioenstelsel, daarom ben ik erg blij met deze uitslag.’ vertelt Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De oppositiepartijen GroenLinks en PvdA zijn blij met de voorstemmers van de vakbonden. Daarentegen zijn de PVV, SP en 50PLUS betreurt vanwege de uitslag. De SP stelt dat de plannen niet voldoende garanties bieden dat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken.

LEES OOK: Verander pensioenplannen: vertrek naar Hongarije

pensioenakkoord, FNV, pensioen, AOW, Wouter Koolmees, AOW-leeftijd, akkoord, CNV

FNV en CNV

Een miljoen leden van de vakbonden mochten afgelopen week hun mening geven over de plannen binnen het pensioenakkoord. 75 procent van de vakbondsleden van het FNV stemde vóór. Zo’n groot percentage vóór de pensioenplannen geldt ook voor het kleinere CNV, hier was het 79 procent. Op basis van deze cijfers was het duidelijk voor de vakbonden dat zij in zee moesten gaan met de plannen voor de pensioenhervormingen.

Is het pensioenakkoord nu helemaal rond? Nee, de vakcentrale VCP moet ook nog instemmen. Maar met meer dan 75 procent stemmers die vóór zijn, moet er voldoende steun zijn om door te gaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie