Vacatures genoeg in Zuid-Limburg, maar wie gaat ze vervullen?
Ruim 1250 vacatures staan er open in Zuid-Limburg

Vacatures genoeg in Zuid-Limburg, maar wie gaat ze vervullen?

Redactie Baaz

Het klinkt misschien wat vreemd in deze tijd van hoge werkeloosheid, maar in Zuid-Limburg liggen de banen voor het oprapen. Wie moeten de functies vervullen in deze vergrijzende regio?

Ruim 1250 vacatures staan er open in Zuid-Limburg, allemaal banen op hbo en wo-niveau in diverse branches, met een nadruk op de technologische sector. Het probleem? De regio vergrijst waardoor het voor bedrijven moeilijk is om aan goed personeel te komen.

Economische dynamiek

Dat zegt Wim Ortjens tegen BNR Nieuwsradio. Hij is directeur van de stichting Regiobranding Zuid-Limburg en heeft alle vacatures verzameld op één website, een zogenaamd careerportal. Op zoek naar werk? Neem eens een kijkje. Volgens Wim Ortjens kent deze regio die bekendstaat om de gezelligheid en mooie landschappen namelijk zeker ook economische dynamiek. Hij hoopt dat zowel Limburgers als andere werkzoekenden dat inzien: 'We proberen niet alleen mensen naar Zuid-Limburg te lokken, maar ook mensen vast te houden die hier zijn opgegroeid of zijn afgestudeerd', aldus Wim Ortjens op BNR.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie