GXO opent twee nieuwe warehouses in Limburg voor Europese groei Reebok

GXO opent twee nieuwe warehouses in Limburg voor Europese groei Reebok

Redactie Baaz

GXO en FARFETCH breiden samenwerking uit met snelle ingebruikname van meerdere warehouses in Limburg

 

Uitbreiding van de Samenwerking tussen GXO Logistics en FARFETCH voor Omnichannel

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), ’s werelds grootste dienstverlener in pure-play contractlogistiek, en FARFETCH Limited, het toonaangevende wereldwijde platform voor de luxe mode-industrie, breiden hun samenwerking uit. Vanuit twee gekoppelde warehouses in Wessem en Roermond (Limburg) ondersteunt GXO de omnichannel-logistiek van Reebok in heel Europa. De 40.000 m2 magazijnruimte in Limburg wordt vandaag feestelijk geopend, slechts enkele weken na de ondertekening van de overeenkomst.

De twee nieuwe warehouses richten zich op diensten op het gebied van inbound, opslag, orderpicken, verpakken en verzenden. GXO verwerkt ook retourzendingen en verzorgt de refurbishment van producten op de locaties. Dit voor zowel de business-to-business als business-to-consumer activiteiten van FARFETCH. Er zijn ongeveer 500 nieuwe medewerkers aangenomen om de warehouses te beheren. Later dit jaar verwacht GXO te beginnen met het toevoegen van verdere automatisering om de efficiëntie verder te verhogen. 

Focus op duurzaamheid en efficiëntie

“We zijn trots om onze relatie met FARFETCH uit te breiden en te fungeren als strategische logistieke partner voor de groei van Reebok's e-commerce in Europa”, zegt Luc Laurijssens, Managing Director België en Nederland bij GXO. “We kijken ernaar uit om automatisering en onze mogelijkheden op het gebied van reverse logistics in te zetten om efficiëntie te verhogen en de ambitieuze plannen van FARFETCH voor wereldwijde groei te ondersteunen.” 

De Nederlandse FARFETCH warehouses zijn volledig uitgerust met energiebesparende LED-verlichting en zijn gebouwd om zonder fossiele brandstoffen te werken. Zo is er geen aardgasaansluiting en wordt de temperatuurregeling aangedreven door elektriciteit en elektrische voertuigen die zijn voorzien van loodzuur- en lithiumbatterijen. Beide warehouses zijn ontwikkeld door logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni.

Als wereldwijd marktleider op het gebied van outsourced omnichannel logistiek is GXO gespecialiseerd in het leveren van snelle en betrouwbare magazijnoplossingen voor winkelketens, e-commerce en direct-to-consumer bedrijven. Het bedrijf werkt samen met grote retailers, e-tailers, luxemerken, speciaalzaken en direct-to-consumer fabrikanten om consumenten een optimale ervaring te bieden en loyaliteit op te bouwen voor de merken van onze klanten.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie